Minimalistička poslastica

Kap kiše torta za koju vam je potrebna samo - voda

Riječ je o minimalističkoj poslastici izvornog naziva mizu shingen mochi

Kap kiše torta za koju vam je  potrebna samo - voda
Desert, ili samo kap kiše? U svakom slučaju pojavila se nova slastica za kojom su, osim Japanaca, poludjeli i Amerikanci.

Riječ je o minimalističkoj poslastici izvornog naziva mizu shingen mochi, a koju nazivaju i Kap kiše torta.

Darren Wong iz New Yorka modificirao je ovu slasticu te je predstavio na otvorenom tržištu hrane Smorgasburg.
 
Finalni proizvod kombinacija je prirodne izvorske vode i agar agara, odnosno želatine koja je namirnica prikladna za pripremu veganske hrane.

Ova se slastica treba poslužiti ohlađena u kombinaciji sa sirupom od smeđeg šećera te prženom sojom u prahu.

Dakle, tekstura i okus ove slastice doslovno su poput kapi kiše, stoga pogledajte način njene pripreme, pa neka Kap kiše torta kapne i na vaše nepce. 

mizu shingen mochi ilustracija
mizu shingen mochi ilustracija
  • Autor: index.hr
  • Foto: ilustracija
  • Objavljen: 07.04.2016 20:00
  • Posljednja izmjena: 07.04.2016 19:59

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.