SASTOJCI: - 1 šalica integralnog brašna
- 1 žlica praška za peciva
- ½ žlice mljevenog cimeta
- ½ žlice soda bikarbone
- ½ žlice soli
- 1 šalicu smeđeg šećera
- ¼ šalice prirodnog soka od jabuke
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 jaje (veće)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1,5 šalica zobenih pahuljica
¾ šalice sušenih trešanja (može ribiza ili višanja)
PRIPREMA:
1. Pećnicu ugrijte na 190 stupnjeva. Pripremite lim i stavite u njega papir za pečenje
2. U maloj posudi izmiješajte brašno, prašak za peciva, cimet, sodu bikaronu i sol
3. U veliku u zdjelu stavite šećer, sok od jabuke, ulje, jaje i vaniliju. Dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu masu te dodajte sastojke iz male posude . Sve zajedno dobro izmiksajte te dodajte zobene pahuljice i trešnje te sve još izmiješajte.
4. Velikom žlicom ili onom za sladoled zagrabite masu te je stavite na lim za pečenje oblikujući okrugle keksiće. Nastavite ih slagati jedan do drugoga ostavljajući razmak.
5. Pecite 10 do 12 minuta dok ne poprime zlatno smeđu boju. Izvadite lim iz pećnice i ostavite gih tako oko 2 minute te ih izvadite u posudu za posluživanje.
SAVJETI:
- Ostavljajte dovoljan razmak između keksića na pladnju kako se tijekom pečenja ne bi spojili.
- Ako ne volite suho voće zamjenite ga komadićima tamne čokolade.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.