Riječ je Kinder Pingui blokiću koji je zahvaljujući upornim i iskusnim kuharicama vrlo brzo dobio svoju inačicu u obliku torte ili kolača. Donosimo jednu od varijanti popularnog recepta iz knjige naših mama koja definitivno konkurira blokiću iz supermarketa.
1. Biskvit: - 6 žlica brašna
- 6 žlica šećera
- 6 jaja (odvojiti žumanjke od bjelanjka)
- 6 žlica vode (vrele)
- 1 prašak za pecivo
- 3 žlice kakao praha
Priprema:Žumanjke tući sa šećerom i vrelom vodom dok smjesa ne postane gusta i kremasta. Izmiješati kakao, prašak za pecivo i brašno te prosijati u posebnu posudu, potom izmiješane suhe sastojke žlicu po žlicu dodavati u prvu smjesu i neprestano miješati mikserom. Na kraju ručno umiješati snijeg bjelanjaka koji ste prethodno izradili s prstohvatom soli. Smjesu pecite u prethodno zagrijanoj pećnici, na 175 stupnjeva oko 40 minuta. Ohlađeni biskvit prerezati na dva jednaka dijela.
2. Krema:- 3 sirna namaza ( pakiranje od 70 g)
- 5 žlica šećera u prahu
- ½ litre slatkog vrhnja za šlag
- 1 želatina u prahu
Priprema:Želatinu u prahu preliti s 4 žlice vode i ostaviti da nabubri. U međuvremenu sirni namaz mikserom izmiješati sa šećerom te dodati slatko vrhnje za šlag i sve čvrsto izraditi. Želatinu otopiti na laganoj vatri i polako dodavati uz miješanje u gornju smjesu.
3. Čokoladni premaz:- 10 dkg čokolade za kuhanje
- 5 dkg maslaca
- 1 žlica ulja
- 50 ml vode
Priprema:Čokoladu narežite na sitno, a u posebnom lončiću maslac, ulje i vodu zagrijte, te kada se sve sjedini maknite sa vatre i dodajte čokoladu i miješajte dok se čokolada ne rastopi.
4. Glazura:- 10 dag čokolade za kuhanje
- 5 dag maslaca
- 1 žlica kakao praha
Priprema:Čokoladu natrgati na komadiće. Na vatri zagrijati maslac i kakao, maknuti s vatre i umiješati čokoladu dok se ne rastopi
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.