Bogat prirodni izvor vrijednih masnoća i minerala

Koje dvije vrste sjemenki biste trebali konzumirati svakodnevno kao prevenciju raka?

Sjemenke su fantastične kao zdrave grickalice koje možeš lagano tostirati i dodati im neki umak. Odličan su dodatak slatkim i slanim jelima ili za posipanje domaćeg kruha, peciva, salate, jogurta. Vrijedan su izvor kvalitetnih masnoća i minerala.

Koje dvije  vrste sjemenki biste trebali konzumirati svakodnevno kao prevenciju raka?
Evo koje dvije sjemenke bi trebali konzumirati svakodnevno, piše dnevno.hr.

Lanene sjemenke 

Lanene sjemenke bogate su hranjivim tvarima kao što su omega-3 masne kiseline koje imaju jaka antioksidativna svojstva te dijetalna vlakna. Djeluju preventivno na pojavu raka, srčanih oboljenja i osteoporoze. Osim hranjivih tvari lanene sjemenke sadrže vitamin B, vitamin C i E, kalcij, željezo, magnezij i mnoge druge. Ubrzavaju metabolizam i dobre su za sve one koji žele smršaviti.

Sjemenke konoplje 

Sjemenke konoplje također potiču mršavljenje, smanjuju loš kolesterol, reguliraju krvni tlak te povećavaju energiju. Bogate su proteinima, mastima i ugljikohidratima, i opskrbljuju tijelo s vitaminima i dobrim masnim kiselinama. Također su dobre za konzumiranje kao prevenciju od raka.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: pixabay
  • Objavljen: 25.08.2017 08:15
  • Posljednja izmjena: 25.08.2017 08:22

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.