Prhko tijesto: • 200 g glatkog ili oštrog brašna (s oštrijim će biti rahlije, a s glatkim više kao kora)
• 100 g maslaca
• 1 jaje
• 100 g šećera
• 2 žličice smrvljenih cvjetića kamilice
Brašno prosijte i dodajte mu narezani maslac. Razmrvite maslac u tijestu, dodajte šećer, kamilicu i jaje te zamijesite tijesto. Zamotajte u plastičnu foliju i stavite u frižider na pola sata da se ohladi.
(Ako vam se čini da vam tijesto nije dosta meko i vlažno, npr ako imate manja jaja, onda dodajte žlicu kiselog vrhnja ili jogurta ili još jedno jaje).
Tijesto zatim razvaljajte i prenesite ga u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju.
Nadjev:
• 500 g svježeg sira
• 200 g šećera
• 3 jaja - odvojeno žumanjci od bjelanjaka
• 2 žlice griza
• 400 ml mlijeka
• 1 limun - korica
• 5 žlica nerazrijeđenog soka od bazge (sirup)
Izmiksajte žumanjke sa šećerom, dodajte im sir, griz, mlijeko, limunovu koricu i sok od bazge. Pomiješajte da se sve sjedini. Na kraju dodajte čvrsti snijeg od 3 bjelanjka i lagano ga umiješajte.
Izlijte smjesu na tijesto i pecite na 150°C, 45 minuta.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.