Sastojci:- 3 šalice slatkog vrhnja- 2 žlice šećera- 1/2 žličice cimeta- 2 žličice ekstrakta vanilije- 1/2 šalice Nutelle (ili nekog sličnog namaza)- 15 graham keksa (keksi sa žitaricama), petit beurre ili oreo- Svježe jagode (po želji)Priprema:1. U posudi za miksanje izmiješajte vrhnje šećer i vaniliju te sve zajedno dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu kremastu smjesu ( 3 do 4 minute)
2. U smjesu dodajte Nutellu te je kuhačom polako i lagano umiješajte dok se u potpunosti ne poveže sa smjesom.
3. U kalup poslažite kekse tako da pokriju cijelo dno, ako je potrebno odlomite komadiće da popunite praznine.
4. Na kekse nanesite kremu u debljem sloju i ravnomjerno je rasporedite.
5. Na kremu posložite još jedan sloj keksa te ih ponovno prekrijte kremom.
6. Posudu prekrijte folijom i spremite u hladnjak preko noći.
7. Kolač razrežite na kocke (četvrtasti kalup) ili trokute (okrugli kalup) i poslužite.
Savjeti:- Kada u kremu dodajete Nutellu miješajte polako i oprezno kako se krema ne bi opustila.
- Želite li kolaču dati svježine u recept dodajte svježe jagode. Narežite ih na tanke ploške, poslažite ih po kremi te ih tek onda prekrijte keksom.
- Po receptu pkalup ili posuda bi trebala biti cca 20 puta 20 centimetara te bi vam trebala ispasti 3 sloja keksa i 3 sloja kreme.
zadovoljna.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.