Rogač je dobar izvor ugljikohidrata, vitamina i minerala.Sadrži vitamine A, B, B2, B3 i D. Osim toga sadrži i znatne količine kalcija, fosfora, kalija, magnezija. U manjim količinama sadrži željezo, mangan, barij, bakar i nikal. Samljeveni plodovi rogača dodaju se u razne čajeve protiv kašlja i za zaustavljanje proljeva, ali i u preparate za mršavljenje, energetske pločice, te surogatima čokolade i kave.
Dobro je sredstvo kod dišnih i probavnih tegoba, naročito dijareje, pri čemu se trebaju ukloniti sjemenke. Samo brašno rogača se koristi protiv dijareje kod beba i male djece.
Kako pripremitiSve sastojke dobro promiješajte i ulijte u namašćenu tepsiju. Kad je kolač pečen (40-ak min na 180C) prelijte ga glazurom od čokolade ( 10 dag+žličica ulja+malo mlijeka+žlica šećera). I to je to. Guštajte!
Gospari.hr
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.