Gastronomija

KONAČNO OTKRIVEN: Pogledajte recept čuvenih sarajevskih ćevapa

Srbijom i Bosnom i Hercegovinom nedavno su kružili članci koji navodno razotkrivaju strogo čuvanu tajnu sarajevskih ćevapa. Recept možete isprobati i sami!

KONAČNO OTKRIVEN: Pogledajte recept čuvenih  sarajevskih ćevapa
U nastavku vam prenosimo recept koji je kružio medijima i društvenim mrežama pa ga svakako isprobajte i procijenite ima li baš 'ono nešto' po čemu su čuveni sarajevski ćevapi:

1,5 kg mljevene junetine
0,5 kg mljevene janjetine
4-5 črešnja češnjaka
sol
2 žličice soda bikarbone

Meso isjeckano na kockice dobro posolite, izmiješajte i prelijte s oko decilitar vode i bijelog luka kojeg ste ranije prokuhali. Smjesu dobro promiješajte i ostavite preko noći u hladnjaku.

Sljedećeg dana je vrijeme da sameljete meso, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u hladnjak. Prije nego što krenete oblikovati ćevape, u smjesu umiješajte sodu bikarbonu i to je to!

Tajna ovog recepta navodno je u kvaliteti mesa, a možda ima nešto i u cijeloj fami oko sarajevskih ćevapa pa vam stane pamet kada ih napokon probate. /PressOnline/
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: recepti.fr
  • Objavljen: 04.02.2015 09:48

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.