Hrvoje Miletić pripadnik je mlađe generacije hrvatskih kuhara, no ono što ga razlikuje od ostalih jest činjenica da je vrlo rano stekao međunarodno iskustvo. Riječ je o mladiću koji je rođen na Korčuli, srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Splitu, a nastavio školovanje na Suvremenom učilištu u Splitu. Kaže da je za njega kuhanje prvenstveno zabava.
- Sudjelovao sam na raznim međunarodnim natjecanjima kao Biser mora gdje sam osvojio dvije zlatne medalje. U Hrvatskoj sam radio u elitnim hotelima i restoranima, u hotelu Park, bio sam šef kuhinje u hotelu Korsal na Korčuli, radio sam i u hotelu Korkyra.. Nakon toga sam se odlučio na karijeru u inozemstvu. Već dvije godine živim u Rimu i ostalim europskim metropolama (London, Pariz, Milano, Madrid, Monaco). U Rimu radim u jednom luksuznom restoranu i za dva tjedna imam prezentaciju na milanskom sajmu Expo. Prije dva mjeseca sam se vratio iz Rio de janeira gdje sam radio live show u luksuznom hotelu Copa sul na Copacabani. Uživam u svom poslu i kuhanje je za mene zabava. Trenutno sam u Splitu gdje ću još dva tjedna raditi u restoranu Apetit. Nakon toga se vraćam u Italiju na mjesec dana zbog posla i onda ću biti u srpnju i kolovozu u Splitu, a u listopadu pregovaram s jednim restoranom u Londonu. Kuhao sam za brojne svjetske zvjezde. Radujem se daljnim uspjesima i podizanju granica..- ispričao je o svojim dosadašnjim postignućima ovaj 23- godišnji kuhar.
Hrvoje je vrlo rano shvatio čime se u životu želi baviti tako da sada živi život koji je sanjao još kao dijete.
- Pa već u osnovnoj školi sam znao da želim postat chef. Jednostavno, to je bila moja ljubav i to me ispunjava. Nema ništa ljepše nego kada je gost zadovoljan. Odlučio sam gradit karijeru vani jer sam perspektivan i volim učiti i upoznavati nove kuhinje, odlučio sam se za Rim jer mi je najljepši grad i sviđa mi se život i rad tamo, kao i temperamentni ljudi. Imam ugovor s restoranom tako da par mjeseci radim pa sam onda koji mjesec slobodan, što iskoristim za novi izazov. Tako sam dvije godine preko ljeta dva mjeseca u Splitu u restoranu Apetit .. Imam jako malo slobodnog vremena tako da moram sve dobro izorganizirati - ispričao nam je Hrvoje.
A što bismo mogli od njega očekivati u budućnosti- možda kuharicu ili otvorenje vlastitog restorana?
- Već godinama pišem i skupljam recepte tako da planiram jednog dana napisati kuharicu.
Volim eksperimentirat i pratim suvremene trendove u gastronomiji. Planiram otvorit svoj pub - restoran gdje bi se posluživala hrvatska i internacionalna kuhinja, bazirao bi se isključivo na sezonskim i zdravim namirnicama, tako da bi mjenjao jelovnik po godišnjim dobima. Najviše volim spremat dalmatinsku i talijansku kuhinju koju sam naučio od vrhunskih chefova .. - ispričao nam je o svojim planovima Hrvoje.
Zapitali smo ga i prati li emisije u kojima se pojavljuju kuhari amateri i što misli o tome.
- Pa nemam puno slobodnog vremena, ali pogledam nekad, ako naletim, Masterchef USA i Australia .. A i pogledao sam i hrvatski. I mogu reć da je to super za ljude koji imaju ljubav prema kuhanju, da pokažu svoj talenat i napreduju.
Hrvoje je odlučio sa čitateljima podijeliti i jedan recept.
Korčulanski makaruni sa pršutom i tartufima (za 2 osobe)
Sastojci: 400g korčulanskih makaruna
50g pršuta
jedna žličica maslaca
jedna žlica ulja od tartufa
goveđi temeljac
2 žlice tartufate
crni tartuf
2 žlice vrhnja za kuhanje
sol, papar
Priprema:
Na tavu stavimo ulje od tartufa i maslac, na to dodamo pršut koji smo prethodno izrezali na trakice i zapržimo, podlijemo goveđim temeljcem, i stavimo napola kuhane makarune 4-5 minuta (da se skuhaju do kraja). Kad je gotovo ubacimo vrhnje za kuhanje i tartufatu i promiješamo da dobijemo kremasti umak. Kada poslužimo jelo, naribamo par listića crnog tartufa.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.