Mladi kuhar

Korčulanin Hrvoje Miletić: Najviše volim spremat dalmatinsku i talijansku kuhinju

Hrvoje Miletić već kao 23-godišnjak se može pohvaliti golemim međunarodnim iskustvom, a bavi se poslom koji je za njega zabava i uživa u svakom trenutku

Hrvoje Miletić pripadnik je mlađe generacije hrvatskih kuhara, no ono što ga razlikuje od ostalih jest činjenica da je vrlo rano stekao međunarodno iskustvo. Riječ je o mladiću koji je rođen na Korčuli, srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Splitu, a nastavio školovanje na Suvremenom učilištu u Splitu. Kaže da je za njega kuhanje prvenstveno zabava.

 - Sudjelovao sam na raznim međunarodnim natjecanjima kao Biser mora gdje sam osvojio dvije zlatne medalje. U Hrvatskoj sam radio u elitnim hotelima i restoranima, u hotelu Park, bio sam šef kuhinje u hotelu Korsal na Korčuli, radio sam i u hotelu Korkyra.. Nakon toga sam se odlučio na karijeru u inozemstvu. Već dvije godine živim u Rimu i ostalim europskim metropolama (London, Pariz, Milano, Madrid, Monaco). U Rimu radim u jednom luksuznom restoranu i za dva tjedna imam prezentaciju na milanskom sajmu Expo. Prije dva mjeseca sam se vratio iz Rio de janeira gdje sam radio live show u luksuznom hotelu Copa sul na Copacabani. Uživam u svom poslu i kuhanje je za mene zabava. Trenutno sam u Splitu gdje ću još dva tjedna raditi u restoranu Apetit. Nakon toga se vraćam u Italiju na mjesec dana zbog posla i onda ću biti u srpnju i kolovozu u Splitu, a u listopadu pregovaram s jednim restoranom u Londonu. Kuhao sam za brojne svjetske zvjezde. Radujem se daljnim uspjesima i podizanju granica..- ispričao je o svojim dosadašnjim postignućima ovaj 23- godišnji kuhar.

Hrvoje je vrlo rano shvatio čime se u životu želi baviti tako da sada živi život koji je sanjao još kao dijete.

 - Pa već u osnovnoj školi sam znao da želim postat chef. Jednostavno, to je bila moja ljubav i to me ispunjava. Nema ništa ljepše nego kada je gost zadovoljan. Odlučio sam gradit karijeru vani jer sam perspektivan i volim učiti i upoznavati nove kuhinje, odlučio sam se za Rim jer mi je najljepši grad i sviđa mi se život i rad tamo, kao i temperamentni ljudi. Imam ugovor s restoranom tako da par mjeseci radim pa sam onda koji mjesec slobodan, što iskoristim za novi izazov. Tako sam dvije godine preko ljeta dva mjeseca u Splitu u restoranu Apetit .. Imam jako malo slobodnog vremena tako da moram sve dobro izorganizirati - ispričao nam je Hrvoje.

 A što bismo mogli od njega očekivati u budućnosti- možda kuharicu ili otvorenje vlastitog restorana?

 - Već godinama pišem i skupljam recepte tako da planiram jednog dana napisati kuharicu.

Volim eksperimentirat i pratim suvremene trendove u gastronomiji.  Planiram otvorit svoj pub - restoran gdje bi se posluživala hrvatska i internacionalna kuhinja, bazirao bi se isključivo na sezonskim i zdravim namirnicama, tako da bi mjenjao jelovnik po godišnjim dobima. Najviše volim spremat dalmatinsku i talijansku kuhinju koju sam naučio od vrhunskih chefova .. -  ispričao nam je o svojim planovima Hrvoje.

 Zapitali smo ga i prati li emisije u kojima se pojavljuju kuhari amateri i što misli o tome.

- Pa nemam puno slobodnog vremena, ali pogledam nekad, ako naletim, Masterchef USA i Australia ..  A i pogledao sam i hrvatski. I mogu reć da je to super za ljude koji imaju ljubav prema kuhanju, da pokažu svoj talenat i napreduju.

Hrvoje je odlučio sa čitateljima podijeliti i jedan recept.

Korčulanski makaruni sa pršutom i tartufima (za 2 osobe)

Sastojci: 400g korčulanskih makaruna
50g pršuta
jedna žličica maslaca
jedna žlica ulja od tartufa
goveđi temeljac
2 žlice tartufate
crni tartuf
2 žlice vrhnja za kuhanje 
sol, papar 

Priprema:

Na tavu stavimo ulje od tartufa i maslac, na to dodamo pršut koji smo prethodno izrezali na trakice i zapržimo, podlijemo goveđim temeljcem, i stavimo napola kuhane makarune 4-5 minuta (da se skuhaju do kraja). Kad je gotovo ubacimo vrhnje za kuhanje i tartufatu i promiješamo da dobijemo kremasti umak. Kada poslužimo jelo, naribamo par listića crnog tartufa.
  • Autor: dalmacijanews.hr
  • Foto: dalmacijanews
  • Objavljen: 30.05.2015 21:15
  • Posljednja izmjena: 30.05.2015 21:16

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.