Biskvit 3 jaja
150 g šećera
150 g brašna
10 g pistacija
Korica limuna
Vanilin krema
5 žutanjaka
500 ml mlijeka
200 g šećera
150 g oštrog brašna
200 g maslaca
Vanilin šećer
Krema od pistacija
100 g paste od pistacija
100 g bijele čokolade
200 ml vrhnja za šlag
Bijela čokolada s karamelom
100 g šećera
50 ml vode
100 g bijele čokolade
50 g maslaca
Karamelizirane naranče
1 naranča
100 g šećera
100 g maslaca
100 ml vodke
2 filetirane naranče

Torta pistacio karamela (Foto: Jelena Akšamović)
PRIPREMA:
Biskvit
Pjenasto umiješati jaja sa šećerom, umiješati brašno, pistaciju i koricu od limuna. Peći na 170 °C 20 minuta.
Vanilin krema
U kipuće mlijeko umiješati žutanjke, šećer, vanilin šećer i oštro brašno. Prokuhati uz stalno miješanje. U ohlađeno umiksati maslac.
Krema od pistacija
Zakuhati vrhnje za šlag, umiješati bijelu čokoladu da se otopi i pistaciju. Pustiti da se ohladi i hladno umiksati u čvrstu kremu.
Bijela čokolada s karamelom
Šećer i vodu kuhati do zlatno smeđe boje, umiješati maslac i bijelu čokoladu. Izliti na papir za pečenje i oblikovati 2 kruga.
Karamelizirane naranče
Šećer otopiti do zlatno smeđe boje, umiješati maslac, jednu naranču i vodku. Miješati dok se naranča ne raspadne. Ostaviti da se ohladi. U hladno staviti filetirane naranče na sat vremena.
Na biskvit nanijeti pola vanilin kreme, staviti pločicu karamele s bijelom čokoladom i staviti kremu od pistacije. Na to staviti drugu pločicu karamele, a zatim staviti preostalu polovicu vanilin kreme. Na vrh poslagati naranče. U slast!
Pobjedničku tortu na festivalu slastica 'Slatki gušti' izradio je Željko Dodik iz slastičarnice 'Slatka pri (Foto: Festival slastica)
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.