Natjecanje je otvorenog tipa i odvija se u tri kategorije :
Ambijentalna fotografija s ili bez modela : Cilj je snimiti fotografiju koja naglašava ljepotu prirodnog podvodnog ambijenta, a uz motiv prirodnog ambijenta može biti i model ili silueta modela.
Fotografija ribe: Cilj je napraviti snimak čiji je glavni objekt riba, uključivo portret ribe.
Makro fotografija: Cilj je snimiti podvodnu floru i faunu ili jedan njen dio.
U subotu 14. rujna u 09:00 sati predviđeno je isplovljavanje brodom iz Mlina i obavljanje dva zarona tijekom dana na području akvatorija župskog zaljeva, te predaja snimljenog materijala na memorijskim karticama za ocjenjivanje. Sljedećeg dana, 08:00 do 11:00 sati u taverni hotela Plat fotografije će se ocjenjivati, nakon čega će uslijediti projekcija slika i proglašenje rezultata.
Natjecanje se održava u suradnji sa Općinom Župa dubrovačka, Turstičkom zajednicom Općine i ronilačkim centrom Aquarius iz Mlina.
Kup Antun GavranićAntun Gavranić rođen je 1953. godine u Dubrovniku. Više puta bio je najbolji u podvodnoj fotografiji u Hrvatskoj. Kao reprezentativac Hrvatske ostvario je plasman među 10 najboljih podvodnih fotografa na Svjetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji. 7.8.2002. godine neretnim slučajem nastradao je roneći kod otok Štit u akvatoriju otoka Mljeta. Od tada Kup Hrvatske u podvodnoj fotografiji nosi njegovo ime.
Foto: Antun Gavranić
Foto: Antun Gavranić
Foto: Antun Gavranić
Foto: Antun Gavranić
.
.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.