Zdravlje

LJETNJI ĐIR: Musaka od tikvica

Iskoristite popularne tikvice i mljeveno meso te pripremite specijalitet za cijelu obitelj.

LJETNJI ĐIR: Musaka od tikvica

Priprema

1. Tikvice operite i narežite na kolutiće.
2. Nasjeckajte luk te ga popržite na malo ulja. Kad luk omekša, dodajte mljeveno meso i malo vode. Popaprite.
3. Nauljite posudu za pečenje te u nju posložite kolutiće tikvica, dodajte mljeveno meso te ponovno tikvice. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
4. Napravite bešamel tako da otopite maslac u tavi pa umiješate brašno. Miješajte dok se smjesa  ne počne odvajati od dna tave i ne poprimi zlatnu boju.
5. Ulijte mlijeko te miješajte da se ne stvore grudice. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem te kuhajte uz stalno miješanje na laganoj vatri deset minuta.
6. Prelijte bešamel preko povrća i sve stavite u pećnicu na 200 stupnjeva pa pecite 30 minuta. Prema želji, na vrh naribajte malo parmezana.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Ilustracija
  • Objavljen: 29.07.2014 13:22

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.