Normativ za 20 osoba- makaroni 0,50 kom
- šećer ( kristal) 0,25 kg
- čokolada (za kuhanje) 0,10 kg
- bademi (jezgra) 0,25 kg
- orasi (jezgra) 0,15 kg
- šećer (vanilij) 0,04 kg
- cimet 0,001 kg
- limun 0,09 kg
- maslac 0,25 kg
- jaja 6,00 kom
Tijesto za oblaganje oblika- brašno (oštro) 0,40 kg
- jaja 2,00 kom
- ulje (maslinovo) 0,05 l
- sol 0,004 kg
Prigotovljavanje:Makaroni se skuhaju u kipućoj vodi i prohlade. Čokolada se izriba i korica od limuna. Čokoladi se dodaju šećer, mljeveni bademi, orasi, vanilij šećer i cimet. Maslac se isječe na manje kockice. Jaja se razbiju i lagano izmiješaju.
Od brašna, jaja, malo maslinovog ulja i soli zamijesi se domaće tijesto i pusti odmarati, a zatim razvalja valjkom u tanak list kojim se može pokriti i prekriti cijeli oblik (kalup).
Oblik (kalup) namaže se maslinovim ulje i obloži listom tijesta tako da višak tijesta prelazi preko stranica oblika. U oblik stavi se red makarona, pospe se smjesom čokolade,šećera, oraha, badema, vanilij šećera i cimeta. Zalije se razmućenim jajima i pobacaju komadići maslaca. Taj se proces slaganja u redove ponavlja dok se kalup ne napuni, odnosno dok se ne potroše predviđene namirnice. Na površinu dodaju se komadići maslaca i zatvori se gornjim dijelom tijesta uz lagano pritiskanje rukom da tijesto prione uz nadjev u obliku. Površina se namaže rastopljenim maslacem i stavi peć na temperaturu 180º C oko 45 minuta.
Pečena torta vadi se iz peći, ohladi, izvadi iz oblika i pospe šećerom
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.