NEŠTO DRUGAČIJE

Mahune s krumpirom i mrkvom bez zaprške

Mahune su jelo bogato željezom te su jako ukusne, brze za skuhat i dostupne cijelu godinu u zamrznutom stanju.

Mahune s krumpirom i mrkvom bez zaprške
Sastojci: 750 g mahune, 3 kom mrkva, 2 kom krumpir srednje veliki, 2 kom kapula (luk crveni), ulje ili svinjska mast. Začini: prstohvat, papar, prstohvat soli, 1 jušna žlica Vegeta, 1 list lovora, prstohvat kurkuma, prstohvat masla.
Priprema: Izdinstat sitno nasjeckanu kapulu na svinjskoj masti ili ulju. Dodat mrkvu nasjeckanu na kolutiće. Nakon što mrkva omekša dodat mahune te nakon minute dodat toliko vode da pokrije mahune pustit da kuha 5 minuta. Dodat krumpire nasjeckane na kockice i pustit da kuha otprilike pola sata.. Dodat začine i vode do željene gustoće. Kad krumpir omekša jelo je gotovo.

  • Autor: gastro.hr
  • Foto: gastro.hr
  • Objavljen: 12.09.2013 08:43
  • Posljednja izmjena: 12.09.2013 08:45
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.