Smješten na Pilama, samo 100 metara zapadno od povijesne jezgre Grada, točno preko puta hotela Hilton Imperial, pravo je gastronomsko otkriće za sve one koji turistički posjećuju Dubrovnik, a oaza idilične atmosfere i domaćeg ugođaja za domaće stanovnike, a sve to zahvaljujući pristupačnom i ljubaznom osoblju.

'Gosti su nam uvijek na prvom mjestu i uvijek će dobiti više vrijednosti nego što je to cijena, a cijene su umjerene' priča nam vlasnik restorana Ivo Ogresta koji je u ugostiteljstvu dugi niz godina. Osvrće se i na mnogobrojne negativne komentare po hrvatskim medijima o skupoći hrane i pića u Dubrovniku.

'Oni koji pišu o visokim cijenama u Dubrovniku puno štete nanose nama. Ispada da je Dubrovnik skup jedino zlonamjernim hrvatskim novinarima. Od stranaca takve stvari nisam čuo. Gosti se ne žale na cijene, dapače kažu da nisu visoke ili da su umjerene odnosno prihvatljive' kaže Ogresta.
Atraktivan prostor osvaja na prvuMalo restorana što zbog prostora, što zbog toga što su odabrali drugu kuhinju nemaju roštilj. Restoran 'Mimoza' idealan je za sve koji obožavaju hranu s gradela.
'Mi imamo pravi roštilj, gradele koje se pripremaju na prirodno gorivo. A svi mi iz ovih krajeva znamo da su riba i meso puno bolji kad se peku na gradelama nego na klasičnom roštilju' ističe Ogresta.
U Mimozi možete dobiti i dostavu bakalara na bijelo.
'Mimoza' je idealan restoran za razne proslave, rođendane, krštenja, krizme, vjenčanja, obiteljska i poslovna druženja te turističke grupe.
Atraktivna terasa restorana raspolaže s kapacitetom od 250 sjedećih mjesta natkrivenih u prelijepom prirodnom ambijentu bogatim zelenilom, a elegantna i moderna blagovaonica raspolaže sa 70 sjedećih mjesta.
Godinama nižu odlične uspjeheDaleke 1953. godine utemeljen je kao restoran, a 2007. godine obnovljen je i počinje s radom u novom sastavu. Svojim radom, kvalitetom i kvantitetom djeluje kao jedan od vodećih restorana u Dubrovniku.
Restoran 'Mimoza' je u 2008. godini izabran za najbolji restoran u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Dvije godine poslije, od strane časopisa ShowBiz izabran je među tri najbolja restorana u Hrvatskoj.

Tri godine zaredom 2011., 2012. i 2013. i 2014. godine, dobio je znak Dubrovačko gastronomske kvalitete preporuča Grad Dubrovnik te 14. listopada 2011. godine uz samo još jedan restoran u Županiji, posebno priznanje ministra turizma Republike Hrvatske za najbolju turističku ponudu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.
Cjelokupni tim na čelu s gosparom Ogrestom smatra kako su sva navedena priznanja proizvod svakodnevnog rada, truda i usavršavanja, a pritom nisu zaboravili na ono najbitnije, tradiciju i njene vrijednosti.