Mljetski makaruli su jednostavno i slasno jelo koje se pripremalo zimi kad se zbog nevremena nije moglo u ribolov. U tom jelu prožimaju se svi mirisi otoka Mljeta - češnjak, maslinovo ulje, aromatične trave, kozji sir… i okus morske soli skupljene na vanjskim stijenama otoka tijekom ljeta. Vješta domaćica bi spretno zamijesila vrlo jednostavno tijesto i netom oblikovane makarule ubacivala u kipuću slanu vodu. Kad su kuhani, makaruli su se slagali i začinjali maslinovim uljem, česnom i kozjim sirom. Kako svojim ukućanima pripremiti ovo pomalo zaboravljeno jelo, može se naučiti u petak ujutro u Deši.
Chef i vlasnica poznatog dubrovačkog Restorana Sesame, Marina Žibert Ercegović prezentirat će pripremu domaćih raviola s punjenjem od mesa i povrća. Naučite tajne ručne izrade domaće tjestenine, kušajte i zabavite se uz čašu dobroga vina i poznati šarm Restorana Sesame!
Drugi austrijski grad po veličini i broju stanovnika, štajerska prijestolnica Graz, koji je ujedno i dubrovački Grad-prijatelj, predstavit će se svojom gastronomskom i turističkom ponudom. Dio tipičnih specijaliteta pripremit će chefovi Michael Hebenstreit iz Restorana Eckstein i Milivoj Novak iz Restorana Starcke Haus. Ukusnu hranu popratit će i dobra štajerska vina, uz prezentaciju turističkih atrakcija grada Graza i regije Štajerska.
Drugi dan Good Food Festivala 2016. završava događanjem u Vinariji Škar „Povijest i strast'', priča o Lekriu, jedinom vinu koje se "proizvodi u Dubrovniku". Uz priču o dubrovačkoj povijesti i brodogradnji, obiteljskoj tradiciji obitelji Krile, lokalnim vinskim sortama i izradi vina, probajte Lekri, bijelo i crno vino, uz inćune, pršut i sir, pa se zasladite odabranim likerima, bruštulanim mjendulima i suhim smokvama, sve u petak uvečer u 20.30 sati.
Napominjemo da se za sve radionice potrebno najaviti na telefone Humanitarne udruge Deša, a mjesta u Sesamu i Vinariji Škar potrebno je prethodno rezervirati. Više na web-stranici www.tzdubrovnik.hr .
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.