Pripazite

MOŽDA IH I VI RADITE Uobičajene pogreške koje se događaju prilikom kuhanja tjestenine

Odlučili ste pripremiti komplicirano, ali jako fino jelo s tjesteninom, stoga glavni sastojak mora biti savršen!

MOŽDA IH I VI RADITE Uobičajene pogreške koje se događaju prilikom kuhanja tjestenine

To prije svega znači skuhati tjesteninu koja će biti svilenkasto glatka i savršene teksture, pišu finirecepti.net.hr

Kako bi to postigli, svakako izbjegavajte ove najčešće pogreške, i trud će se svakako isplatiti!

Lonac za kuhanje nije dovoljno velik

Manji lonac za kuhanje znači da ćete koristiti manje vode koja će brže zakuhati pa će i jelo biti brže pripremljeno. Međutim, tjestenina treba puno vode i prostora kako bi se ravnomjerno skuhala. Ako ju natrpate u manji lonac najvjerojatnije ćete dobiti hrpu polu-kuhane, ljepljive tjestenine.

Ne solite vodu u kojoj se kuha tjestenina

Sigurno ne biste pekli piletinu ili pirjali povrće bez soli, stoga ni tjesteninu ne treba tretirati drugačije. Dodavanje soli u vodu za kuhanje omogućit će da tjestenina upije malo soli (bez brige, neće upiti svu količinu) što će poboljšati njezin okus.

 

Dodajete ulje u vodu za kuhanje

Naravno, dodavanje ulja vodi za kuhanje spriječit će da se komadi tjestenine međusobno zalijepe, međutim ovaj trik zapravo radi predobro. Tjestenina mora biti barem malo ljepljiva kako bi se umak mogao zadržati na njoj. U suprotnom vaše jelo s tjesteninom neće biti naročito ukusno.

Držite se uputa s pakiranja

Vrijeme kuhanja koje piše na pakiranju tjestenine je broj koji bi trebali otprilike pratiti, ali nemojte ga se slijepo držati. Ako želite da tjestenina bude mekana kuhajte ju nekoliko minuta dulje, a ako želite al dente tjesteninu maknite lonac s vatre nekoliko minuta ranije.

 

Ispirete tjesteninu nakon kuhanja

Kada svježe skuhanu tjesteninu stavite pod mlaz vode, ljepljivi škrob koji se ispustio kuhanjem jednostavno će se isprati. Zbog toga se vaš fini umak neće zalijepiti na tjesteninu na pravi način – umjesto toga svježe skuhanu tjesteninu odmah ubacite u umak.

  • Autor: finirecepti.net.hr
  • Foto: E.L.
  • Objavljen: 30.11.2019 11:58
  • Posljednja izmjena: 30.11.2019 11:55

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.