BOGATSTVA PRIRODE

Najbolji začini za jačanje imuniteta

Zimski dani pravi su izazov za naš imunitet, pa je potrebno na vrijeme napraviti sve što možemo kako bismo ga osnažili i omogućili mu da nas brani od bakterija i virusa koji će početi harati.

Najbolji začini za jačanje imuniteta
Jedan od najsnažnijih začina koji osnažuje imunitet, a ujedno i liječi razne bolesti je cimet. U kombinaciji s medom jača bijela krvna zrnca koja će se učinkovitije boriti protiv bolesti.

Đumbir se u tradicionalnoj azijskoj medicini koristi kao lijek za mučninu, probavne smetnje i liječenje simptoma gripe i prehlade. Svježi đumbir se kuha kao čaj, dok se prah posipa preko gotovo svake omiljene hrane.

Komorač ima male i snažne sjemenke prepune kalija, kalcija, magnezija, željeza i drugih minerala, uz obilje antioksidansa koji imaju snažna protuupalna svojstva. Imaju vrlo snažan okus pa se ne preporučuje upotreba većih količina, a sjajno se mogu kombinirati s povrćem, ribom ili sirom.

Kurkuma je zlatno žuti začin koji je sastavni dio indijske kuhinje i glavni sastojak curryja. Uspješno rješava razne infekcije, jer je kurkumin izrazito snažan antioksidans s moćnim protuupalnim svojstvima. Riba, riža i piletina bit će vrlo ukusni s dodatkom kurkume, a vaše tijelo puno snage.

Zvjezdasti anis ima poseban, egzotičan okus i sjajne antivirusne karakteristike, pa ga možete dodavati svim jelima od riže i u čajeve. 
  • Autor: metro-portal.hr
  • Foto: recipeci.com
  • Objavljen: 26.10.2013 16:42
  • Posljednja izmjena: 26.10.2013 16:40
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.