Jedan od najsnažnijih začina koji osnažuje imunitet, a ujedno i liječi razne bolesti je
cimet. U kombinaciji s medom jača bijela krvna zrnca koja će se učinkovitije boriti protiv bolesti.
Đumbir se u tradicionalnoj azijskoj medicini koristi kao lijek za mučninu, probavne smetnje i liječenje simptoma gripe i prehlade. Svježi đumbir se kuha kao čaj, dok se prah posipa preko gotovo svake omiljene hrane.
Komorač ima male i snažne sjemenke prepune kalija, kalcija, magnezija, željeza i drugih minerala, uz obilje antioksidansa koji imaju snažna protuupalna svojstva. Imaju vrlo snažan okus pa se ne preporučuje upotreba većih količina, a sjajno se mogu kombinirati s povrćem, ribom ili sirom.
Kurkuma je zlatno žuti začin koji je sastavni dio indijske kuhinje i glavni sastojak curryja. Uspješno rješava razne infekcije, jer je kurkumin izrazito snažan antioksidans s moćnim protuupalnim svojstvima. Riba, riža i piletina bit će vrlo ukusni s dodatkom kurkume, a vaše tijelo puno snage.
Zvjezdasti anis ima poseban, egzotičan okus i sjajne antivirusne karakteristike, pa ga možete dodavati svim jelima od riže i u čajeve.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.