Sastojci: - 2/3 šalice šećera
- 1/3 šalice kukuruznog škroba
- ¼ žličice soli
- 2,5 šalice mlijeka s većim postotkom masnoće
- 4 žumanjka
- 2 žlice maslaca
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 čokolada s većim postotkom kakaa
Priprema:
1. U lončiću pomiješajte šećer, kakao, škrob i sol te dodajte mlijeko polako lijevajući uz miješanje, sve dok ne dobijete smjesu bez grudica. Dodajte i žumanjke.
2. Posudu stavite na srednje jaku vatru te konstantno miješajući oko 8 minuta, odnosno dok se ne pojave prvi mjehurići od vrenja. Maknite lončić s vatre, smanjite vatru na minimum te vratite još minutui dalje miješajući.
3. Maknite lončić s vatre te smjesu kroz sito odmah prelijte u posudu za miksanje.
4. U posudu dodajte i maslac, ekstrakt vanilije i komadiće čokolade te miješajte dok ne dobijete ujednačeni kremasti puding.
5. Puding prelijte u posudice ili šalice te svaku posebno prekrijte plastičnom folijom kako biste tijekom hlađenja spriječili stvaranje opne.
6. Ostavite da se hladi barem 3 sata, a najbolje da ga ostavite preko noći. Kada se ohladi poslužite ga s malo naribane čokolade i uživajte u ekstra čokoladnom desertu.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.