Neizbježna pojava

Najgori mamurluk najlakše je dobiti od ovih alkoholnih pića

Mamurluk je ponekad neizbježna pojava, a iako ga možete pobijediti raznim namirnicama možete si skratiti muke i dok je noć još mlada. Neće svaka vrsta alkohola izazvati mamurluk jednakog intenziteta!

Najgori mamurluk najlakše je dobiti od ovih alkoholnih pića
Kada alkohol fermentira stvaraju se nečistoće koje se nazivaju kongeneri. Oni alkoholu daju njegov okus i boju, ali zapravo se radi o toksinima. Stoga, što je alkohol tamniji to će mamurluk nakon njega biti gori, pišu finirecepti.net.hr

Svijetla alkoholna pića poput džina i votke također izazivaju mamurluk no on u tom slučaju neće biti ni približno intenzivan kao primjerice onaj nakon viskija ili burbona.

 

Alkoholna pića s najviše kongenera (odnosno ona pića koja će izazvati najgori mamurluk) su sljedeća:

  1. Brandy
  2. Crno vino
  3. Burbon
  4. Tamni rum
  5. Viski

Primjerice, burbon sadrži 8 puta više kongenera od džina, a čak 30 puta više kongenera od votke!

Što još utječe na intenzitet mamurluka?

Ako je alkoholno piće dulje filtrirano i destilirano u njemu će biti manje nečistoća, ali će zbog toga proizvodnja biti skuplja. Drugim riječima, skuplje piće spasit će vas od goreg mamurluka. No možete na to i drugačije gledati – jeftina votka ili džin jednako su loši kao i skupi burbon! Treba napomenuti i da će velike količine šećera u alkoholu također pojačati kasniji mamurluk.

  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: PixaBay
  • Objavljen: 29.10.2018 11:57
  • Posljednja izmjena: 29.10.2018 11:54
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.