Odete li u londonski restoran Kai Mayfair, a imate u džepu 125 eura, možete pojesti najskuplju juhu na svijetu. Ime joj je „Buda skače preko zida“, zato što je toliko ukusna da bi i vegetarijanci preskočili zid da ju probaju. Napravljena je od peraja morskog psa, školjke zvane Petrovo uho, gljive Japanski cvijet, morskog krastavca, sušene teletine, piletine, pršuta, svinjskog mesa i ginsenga. I da ne bude samo skupo, nego i komplicirano, mora se naručiti pet dana ranije.
Ako ste se ikada pitali šta je potrebno za najskuplji burger, odnosno pljeskavicu na svijetu, evo odgovora. Japanska waygu govedina preparina s deset različitih biljnih začina umočenih u puter od bijelih tartufa i posoljena dimljenom pacifičkom solju. Pljeskavica se zatim pokriva čedar sirom, isjeckanim crnim tartufima i prepeličjim jajima prženim na puteru od bijelih tartufa. Na koncu se sve zalije finim mileramom i Kaluga zlatnim kavijarom. Burger je, kako to običaj nalaže, proboden čačkalicom, ali je ova od čistog zlata, s dijamantnim vrhom. Sve košta 293 dolara, uz prethodnu najavu, u proslavljeno skupom njujorškom restoranu Serendipity 3.
U istom restoranu možete pojesti i najskuplji čokoladni desert „Frozen Haute“. Skoro 19.000 dolara košta ovo zadovoljstvo koje je kombinacija 28 različitih vrsta kakaa. Slatka poslastica se služi u peharu obloženom jestivim zlatnim listovima, s dijamantnom narukvicom od 18-karatnog zlata, a jede se također zlatnom žličicom, koja je ukrašena bijelim i crnim dijamantima.
U Dubaiju možete probati najskuplji kup-kolačić, u novom Bloomsbury kafiću. Zove se „Zlatni fenix“, recept je tajna, osim što se prepoznaju organic jagode i mnogo jestivog zlatnog praha. Služi se naravno na zlatnom tanjuru, jede se zlatnom žlicom, mora se naručiti dva dana ranije, a košta 1000 dolara.
Najskuplji koktel se služi u Burj Al Arab, čuvenom hotelu u obliku jedra u Dubaiju. Ime mu je „27 321“, što zapravo predstavlja 27. kat na kojem se služi i 321 metar koliko je hotel visok. Tolika mu je i cijena u arapskim dirhama, ili u prijevodu 7.500 dolara. Koktel je smućkan od 55 godina starog škotskog viskija iz Moray-a, sušenog gorkog voća, domaćeg šećera iz južnog voća, a služi se u čaši optočenoj 18-karatnim zlatom.