Trgovina

NAKON KONZUMA I TOMMY: 'Naredili su nam da moramo prodavati pokvarenu šunku i rekli da nas se to ne tiče'

"Ja sam upozorila svoju voditeljicu da će isteći rok šunke te da je treba staviti na akciju da se proda, no dani su prolazili, a ta je šunka i dalje bila u frižideru i prodavala se"

NAKON KONZUMA I TOMMY: 'Naredili su nam da moramo prodavati pokvarenu šunku i rekli da nas se to ne tiče'

Rad u trgovačkim lancima, već ste primjetili po mnogim žalbama radnika koje su nam pristigle u zadnje vrijeme, iznimno je težak. Maltretiranje od strane nadređenih, loši i nemogući uvjeti rada, podvale, nepoštenje prema kupcima, podvaljivanje hrane kojoj je istekao rok trajanja... Sve to slama hrvatske radnike koji pokušavaju zaraditi za svoj kruh.

Nakon nezadovoljnih radnika Konzuma i Plodina, na adresu redakcije pristigla nam je još jedna tužna sudbina radnika trgovačkog lanca, no ovaj put iz Tommyja.

Prodavačica iz Tommyja u Dubrovniku požalila nam se kako je već nakon dva tjedna svoga rada uočila više propusta u trgovini. Stres zbog loših uvjeta rada, maltretiranja nadređenih i onog što je najviše bolilo, podvaljivanje hrane kojoj je istekao rok trajanja, natjerala su ovu radnicu na otkaz.

"Voditeljica suhomesnatog odjela, odjela gdje sam radila, definitivno nije osoba kojoj se može vjerovati. Sustavno i psihički maltretirala je mene i moje kolegice. Neke kolegice dale su otkaz usprkos potrebi za novcem jer nisu mogle podnijeti svakodnevni teror", prepričava radnica. Osim nekolegijalnosti, ova radnica upozorila je na jednu jako bitnu stvar koje se svaki kupac pribojava - podmetanja pokvarenih proizvoda.

"Mislim da nije mala stvar ako režem nešto što je pokvareno i dajem to drugim ljudima. Ja sam upozorila svoju voditeljicu da će isteći rok šunke te da je treba staviti na akciju da se proda, no dani su prolazili, a ta je šunka i dalje bila u frižideru i prodavala se", kazala je i nadodala da su svi znali za prodavanje proizvoda kojima je istekao rok trajanja, od zaposlenika koji su šutjeli zbog bojazni od gubitka posla do šefova koji su ovu zabrinjavajuću praksu odobravali.

Reagiranje na ovu neodgovornost i upozorenje da bi mogli otrovati nekoga s pokvarenim proizvodom, rezultiralo je upozorenjem šefice da se ne bavi stvarima koje je se ne tiču, te da će se šunka i dalje prodavati.

Nemar nadređenih zbog kojeg bi netko mogao nastradati nije mala stvar. Trovanje hranom nije mala stvar. Zašto inspekcije ne rade svoj posao, pitamo se svi.

  • Autor: dnevno.hr
  • Foto: tommy.hr
  • Objavljen: 16.04.2014 18:42
  • Posljednja izmjena: 16.04.2014 18:40
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.