Gastronomija

NAPRAVITE SAMI: Najbolji desert koji ćete kušati ovo ljeto!

Lagano i jako ukusno.

NAPRAVITE SAMI: Najbolji desert koji ćete kušati ovo ljeto!
Za 4 osobe potrebno je:
1 kg smokava
0,5 l crnog vina
2 žlice meda

Za keks:    
10 dag maslaca
10 dag brašna
10 dag zobenih pahuljica
70 g šećera
jaje

1. Od brašna, maslaca, pahuljica, šećera i jaja zamijesite tijesto te oblikujte kekse debljine 1 cm (veličine 5x4 cm). Pecite ih 15 minuta na 165 °C.
2. Crno vino stavite u lončić i kuhajte dok ne ostane oko 15 dl. Kada se malo ohladi, dodajte med.
3. Smokve zarežite nožem do pola i pecite u pećnici pet minuta na 190 °C. Kad ih izvadite, prelijte ih kuhanim vinom. Ostavite da se ohlade i poslužite na keksu uz svježu metvicu ili bosiljak.
  • Autor: sensa/portaloko
  • Foto: Ilustracija
  • Objavljen: 22.08.2014 14:15
  • Posljednja izmjena: 22.08.2014 14:17
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.