Zdravlje

Ne želite prerano umrijeti?! 'Lužnata hrana' spasit će vas od raka i poboljšat će vam kvalitetu života

Velika lužnatost u krvi sprečava nastajanje i razvijanje postojećeg raka. Istraživanja govore kako se rak ne može razvijati u lužnatoj okolini. Ravnoteža kiseline i lužine u tijelu iznimno je važna za naše zdravlje. Nema organa niti pojedinačne stanice našeg tijela koji ne mogu biti oštećeni ili potpuno uništeni zbog povećane kiselosti. Međutim, u našem organizmu postoji samoregulacija koja nastoji održavati stalnu koncentraciju kiselosti u krvi na pH 7,4.

Ne želite prerano umrijeti?! 'Lužnata hrana' spasit će vas od raka i poboljšat će vam kvalitetu života
Ipak načinom života i lošom prehranom možemo povećati kiselost i u tom slučaju previše se kiseline nakuplja na nekim mjestima što se očituje bolnim naslagama na vezivnom tkivu koje se sastoje od nakupljenih soli. To su već znaci kroničnog oštećenja i uzrok mnogih zdravstvenih tegoba. Prema istraživanjima, velika lužnatost u krvi sprečava nastajanje i razvijanje postojećeg raka. Istraživanja govore kako se rak ne može razvijati u lužnatoj okolini, nego u kiseloj, tako bi pH krvi trebao biti što viši. Inače, 7,0 pH je oznaka za neutralno, a naše je tijelo blago lužnato - 7,4 pH. Omjer za zdrave ljude, kako bi se izbjeglo bolesno stanje, trebao bi biti 75 posto "lužnate hrane" i 25 posto "kisele" tijekom dana. Zato je vrlo bitno da se upoznamo s namirnicama i da promjenom prehrane pomognemo našem tijelu da uspostavi kiselo-lužnatu ravnotežu.

Rješenje je jednostavno treba smanjiti uporabu kiselih namirnica u korist lužnatih, koje odlično pogoduju probavnom sustavu, a dobrodošla pomoć će biti i svakodnevna uporaba alkalne vode dobivene procesom ionizacije.

Hrana koja potiče lužnatost

-Svo svježe voće
-Sve svježe zelene salate
-Sve klice
-Svo povrće(sirovo ili kuhano)
-Bademove ili suncokretove sjemenke(Namočene)
-Jabučni ocat
-Kukuruz na klipu
-Datulje
-Suho voće (bez sumpora)
-Svježe bobičasto voće
-Svježe osušeno začinsko bilje
-Sokovi od svježeg sirovog voća
-Sokovi od svježeg sirovog povrća
-Sirutka od kozjeg mlijeka
-Zelena hrana (alge, spirulina, chlorella)
-Biljni čajevi (bez kofeina)
-Med
-Limun
-Bob
-Češnjak
-Organski javorov sirup
-Lubenice i dinje
-Proso
-Sirova prešana ulja od: avokada, kokosa, lana, grožđa, maslina, šafrana i suncokreta
-Quinoa
-Krumpiri
-Grožđice
-Kiseli kupus (bez soli)
-Morsko povrće (dobro isprano)
-Juha od povrća

Hrana koja potiče kiselost

ALKOHOL!!!
Ječam
Crni ili bijeli papar
Kruh
Kolači
Konzervirano voće ili povrće (ili iz mikrovalne)
Gazirana pića
Sve žitne pahuljice
Čokolada
Kava ili kofein
Mliječni proizvodi
Jaja
Hrana kuhana sa uljem
Žitarice (osim quinoa i proso)
Meso, riba, perad, školjke
Nikotin
Zobena kaša
Tjestenine
Kokice
Konzervansi
Prerađena hrana + sol (uključujući morsku, keltsku i himalajsku)
Kupovni sokovi
Soja, tofu, tempeh
Bijeli i prerađeni šećer
Umjetni zaslađivači
Čajevi sa kofeinom
Ocat (osim jabučnog)
Sve vrste žitarica

Lijek protiv čira, gastritisa, upale debelog crijeva

Ukoliko imate problem sa gastritisom, čirom, debelim crijevom, želučanom kiselinom i lošom probavom te sporim metbolizom predlažemo vam ovaj narodni lijek. Recept je veoma jednostavan i provjereno efikasan. Članovi našeg portala osobno vam mogu potvrditi da ovaj narodni recept izvrsno funcionira.

Za lijek vam je potreban svjež kupus i sokovnik. Svako jutro trebate iscjediti svjež sok od kupusa u količini 1-1,5 dcl.

Popijte to na prazan želudac i nemojte ništa drugo jesti i piti naredna dva sata.

Ovo ponavljajte 40 dana. Nakon što završite terapiju provjerite rezultate i efekte. Terapiju po potrebi možete nastaviti koliko god je potrebno. Ukoliko nemate sokovnik možete kupus naribati ili samljeti, malo posoliti i ostaviti da odstoji. Nakon toga procjedite masu dobro kroz dvostruku gazu kako biste izvukli sok.

Osim sjajnog efekta na upale u probavnim organima, gastritis, čir i druga stanja sa crijevima sok od kupusa može vam donijet i dodatne zdravstvene korisit.

Ako budete redovno pili sok od kupusa tokom 40 dana mogli bi imati pozitivan uticaj na poboljšanje krvne slike, smanjenje štetnog LDL holesterola, smanjenje krvnog pritiska, sjajniju i čišću kožu i smanjenje tjelesne težine za nekoliko kilograma ukoliko ste pretili.

Kupus je povrće visoke biološke i niske kalorijske vrijednosti (24 kcal na 100 g), a prosječno sadrži: 92,52% vode; 1,21% proteina; 0,18% masti i 2,3% dijetetskih vlakana.

Najviše su zastupljeni: vitamin C (42 mg na 100 g) i beta-karoten (provitamin vitamina A), a zatim slijede minerali: kalij, željezo, magnezij, sumpor i bakar. Male količine natrija te povoljan odnos kalcija i fosfora osiguravaju maksimalno iskorištavanje kalcija u organizmu.

  • Autor: Dnevno.hr
  • Foto: ilustracija
  • Objavljen: 20.04.2014 00:31
  • Posljednja izmjena: 20.04.2014 02:06
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.