Sastojci:3 jaja
7 žlica šećera
250 g Mascarpone sira
1 žlica ekstrakta vanilije
60 g piškota
4 žlice kave
4 žlice vruće vode
2 žlice ruma ili brandyja
Dvije žlice kakaa u prahu
Priprema:Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke zamutite sa šećerom dok ne dobijete gustu blijedožutu kremu, a zatim joj dodajte Mascarpone sir i ekstrakt vanilije te sve dobro sjedinite. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg te ga umiješajte u kremu od Mascarpone sira i žumanjaka.
Pomiješajte kavu, vodu i rum ili brandy te pustite neka se malo ohladi kako se piškote ne bi previše natopile. Piškote narežite na manje dijelove i kratko ih natopite u ‘alkoholiziranu kavu’.
U silikonski kalup za štrucu (ili limeni obloženim prozirnom folijom) izlijte trećinu kreme, zatim po njoj pobacajte komadiće piškota umočenih u kavu, pa po njima drugu trećinu kreme , opet pobacajte komadiće piškota koje na kraju prekrijete ostatkom kreme. Pokrijete folijom i stavite u zamrzivač.
Male smrznute tiramisue možete raditi i u silikonskim kalupima za muffine. Kada ih napunite kremom i piškotama (istim redoslijedom – prvo red kreme pa piškote), također ih pokrijte folijom, a nakon nekoliko sati u zamrzivaču samo ih istisnite iz kalupa i posipajte kakaom u prahu.
Nakon nekoliko sati kada se tiramisu stisne izvadite ga iz kalupa narežite ga na šnite ili ga sa žlicom za sladoled poslužite na kuglice i ne zaboravite ga posipati kakaom u prahu.
Dobar tek!Recept je preuzet sa portala
she.hr
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.