Gastronomija

NEDJELJNI RECEPT NADE MARAVIĆ: Svinjetina sa kiselim kupusom

Nada Marović je za vas i ove nedjelje pripremila receept koji je idealan za nedjeljni obrok.

NEDJELJNI RECEPT NADE MARAVIĆ:  Svinjetina sa kiselim kupusom
Sastojci:
(za četiri osobe)
0,70 dkg svinjskog mesa
pola kilograma kiselog kupusa
dva luka
3 režnja češnjaka
žlica aleve paprike (slatke)
peršin
lovorov list
1 decilitar ulja
lovorov list

Priprema:
Iscjeskamo luk te od njega napraivmo zapršku te mješamo dok ne dobijmo zlatnu boju, Meso koje je prethodno oprano i isjeckano na kocke dodamo na luk, te mješamo dok tekućina ne ispari. Tada dodamo začine, češnjak, peršin, papriku, lovorov list, dodamo vode te kad voda prokipi meso poklopimo. Tako obrađenu hranu miješamo, pustimo da se kuha, te po potrebi doljevamo vodu. Kada je meso skoro gotovo, dodamo kiseli kupus, te dolijemo vode da pokrije sve sastojke, te tako kuhamo još 15 minuta. Kao preporučeni prilog poslušiti kuhani krompir.
Dobar tek želi vam Nada
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Slavica Gavranić/PortalOko.hr
  • Objavljen: 21.12.2014 12:22
  • Posljednja izmjena: 21.12.2014 12:13
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.