Restoran Mimoza

NEDJELJNI RECEPT NADE MARAVIĆ: Janjeće tripice na dalmatinski način!

Svake nedjelje na našem portalu donosimo po jedan recept kuharice Nade Maravić iz dubrovačkog restorana 'Mimoza'. Nada vam je za ovu nedjelju pripremila janjeće tripice na dalmatinski način.

NEDJELJNI RECEPT NADE MARAVIĆ: Janjeće tripice na dalmatinski način!
SASTOJCI: 
za 6 osoba

- 1.5 kg tripica
- 2 veće glavice luka
- 1.5 dl ulja
- pešt ( 10. dg. pancete, 3. režnja česna, petrusin)
- 1. dl bijelog vina
- 1. žlica konzerve
- 1-2 lovorova lista
- 1. žlica vegete
- 1. žlica soli
- ½ žlice papra
- 1.kg krumpira

PRIPREMA:

Tripice skuhamo, ohladimo i isječemo.
Na zagrijano ulje dodamo sjeckani luk, te kada postane staklasto proziran, dodamo konservu, upržimo i podlijemo temeljcem(vboda u kojoj smo kuhali tripice), zatim dodamo pešt, lovorov list i začine. U to stavimo tripice, dolijemo još temeljca, poklopimo i kuhamo 45 minuta. Po potrebi tijekom kuhanja doljevamo temeljac.

Očišćeni i isječen na ploške krumpir dodamo tripicama. Nastavimo kuhati dok se krumpir i tripice do kraja skuhaju i prožmu ukusima.

U slast !!!
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Slavica Gavranić/PortalOko.hr
  • Objavljen: 30.11.2014 08:41
  • Posljednja izmjena: 07.12.2014 09:30

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.