Gastronomija

NEDJELJNI RECEPT NADE MARAVIĆ: Punjeni lignji na dubrovački način!

Svaku nedjelju na našem portalu donosimo po jedan recept kuharice Nade Maravić iz dubrovačkog restorana 'Mimoza'. Nada vam je za ovu nedjelju pripremila punjene lignje na dubrovački način.

NEDJELJNI RECEPT NADE MARAVIĆ: Punjeni lignji na dubrovački način!
SASTOJCI:

- 1 kg liganja
- 1 luk (srednje veličine)
- 2 dcl maslinovog ulja
- 2-3 režnja češnjaka
- malo petrusina
- 1 dcl bijelog vina
- 1 dcl vode
- 2 žlice kuhane riže
- 1 žlica prezle
- 1 pomadora
- začini

PRIPREMA:

Očistimo lignje, operemo, glave i krakove sitno iscjeckamo.
U posudu stavimo maslinovog ulja, dodamo sitno sjeckani luk. Kad požuti dodamo glave i krakove, dinstamo i dodamo prstohvat soli, papra i malo vegete. Zatim dodamo sitno iscjeckan češnjak i petrusim, malo vina i vode. Pustimo da omekša pa dodamo sjeckanu pomadoru. Maknemo s vatre i na kraju stavimo rižu i prezlu.

S ovom smjesom punimo lignje koje smo posolili i popaprili. Zatvaramo ih čačkalicom i slažemo u posudu u koju smo stavili maslinovo ulje. Kada sve lignje napunimo stavljamo ih na vatru i ispržimo s obje strane.

Zalijemo ostatkom bijelog vina. Pustimo 15 minuta na laganoj vatri poklopljeno da omekša.

Kada serviramo pospemo sjeckanim petrusinom.

Želim Vam dobar tek!
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Slavica Gavranić/PortalOko.hr
  • Objavljen: 07.12.2014 09:36
  • Posljednja izmjena: 07.12.2014 09:31
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.