Sastojci ( za četiri osobe):
pola kilograma slanića,
jedan kilogram suhe koljenice,
jedna glavica luka, dva režnja češnjaka, jedna žlica sjeckanog peršina,
sol,
papar,
Vegeta,
dva decilitra ulja,
jdna žlica brašna,
pola žlice slatke mljevene paprike, te jedan ili dva lovorova lista.
Proprema:
Slanić potpoimo u vodi te ga ostavimo preko noći jaji bi nabubrio. koljenicu operemo te je stavimo kuhati pa joj dodamo sitno nasjeckani luk i češnjak. Nakon što koljenica prokuha, dodaju se lovor i ostali začini te se koljnica poklopi i ostavi da se kuha. Slanić operemo, prokuhamo te procjedimo. Kada je koljenica skoro kuhana, dodamo slanić i nastavimo kuhati, kako bi se ove dvije namirnice sljubile.
U međuvremenu napravimo zapršku, tako što na vruće ulje dodamo malo soli, brašna i papar, te miješamo kako ne bi zagorjelo. Kada je zaprška dobila zlatnu boju, maknemo je sa vatre te dodamo aleva papriku.
Izvadimo koljenicu, slanić ostavimo da se još termički obrađuje, te mu dodamo zapršku, a kada bude gotovo, pospemo svješe sjecaknim peršinom.
Dobar vam tek
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.