Engleska skraćenica
LCHF u prijevodu znači – manje ugljikohidrata, više masti i 'zakon' je na kojem počiva novi način prehrane koji ujedinjuje zdravu ishranu i uživanje u hrani.
Autorice prve hrvatske LCHF kuharice, nutricionistica Anita Šupe i glavna fotografkinja, autorica recepata, te dugododišnja blogerica na blog.hr-u Ariana Bugenvilija Miljević, potaknule su brojne na iskušavanje zdravijeg načina života. Anita Šupe poručuje da je uživanje u pravoj, tradicionalnoj hrani, pa čak i onoj s puno masnoća, zapravo, najzdravije.
Povratak svinjske masti, pravog maslaca, špeka i jaja u naše kuhinje i odbacivanje rafiniranih namirnica zakon je na kojem počiva Paleo/LCHF prehrana.
Kako kuhati bez šećera, brašna, biljnih ulja i kemijskih aditiva sadržajno je i slikovito prikazano u prvoj LCHF kuharici koja sadrži preko 250 recepata.
'Jede se više prirodnih zdravih masti, a manje ugljikohidrata. To je jedan globalni pokret vraćanja pravoj izvornoj hrani kakva je nekad bila, tradicionalnoj hrani kakve su jeli naše bake i djedovi' ističu autorice kuharice.
Reći ne hrani koja je rafinirana, procesirana lakše je ako znamo kako je nutritivno osiromašena i prepuna kemijskih dodataka koje naše tijelo ne prepoznaje ističe nutricionistica pa zato špeku i kulenu daje prednost pred industrijski proizvedenim suhomesnatim proizvodima.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.