GATRO GODINA

NOVI TRENDOVI: Namirnice za kojima će se mnogi pomamiti 2015. godine

Ako niste znali, u Sjevernoj Americi je ove godine najpomodnija namirnica bila kelj. Kelj od čipsa jedna je od stvari za koju je primjerice rijetko tkokod nas čuo, dok su se na drugoj strani oceana 'davili' u njemu. Sve zahvaljujući dobrom marketingu...

NOVI TRENDOVI: Namirnice za kojima će se mnogi pomamiti 2015. godine
Svake godine međunarodno udruženje restorana, koje predstavlja više od 500.000 restorana diljem svijeta, pita svoje kuhare da odluče koje će trendove pokrenuti i servirati u nadolazećoj godini i za koje misle da će osvojiti mase. Uz to, svoja predviđanja objave i profesionalni konzultanti za restorane.

Budući da se proizvođači oslanjaju na ove informacije kako bi osmislili namirnice za njihove jelovnike i supermarkete, ovi podaci su im jako važni. Evo noviteta koji bi trebali uzeti maha u 2015. godini, prema mišljenju struke:

1. Bube - u energetskim pločicama, tjestenini i pizzi


Samo se vi mrštite, no energetske pločice s puderom insekata su već na tržištu. Navodno su prilično zdrave: insekti sadrže više bjelančevina od govedine, više željeza od špinata i jednaku količinu vitamina B12 kao losos. A budući da je održavanje farmi insekata puno lakše nego onih sa stokom, mnogi pretpostavljaju da su bube budućnost.

2. Raznoliko korjenasto povrće



3. Jogurti pikantnih okusa



4. Hummus s meksičkim, indijskim ili azijskim okusom


Postoji oko milijardu različitih okusa hummusa na policama američkih prodavaonica, a mnoge su još u pripremi. Pretpostavlja se da će ih proizvođači hrane nastaviti nizati s tradicionalnim mediteranskim okusom u kojeg će dodavati egzotične sastojke kako bi ovaj namaz postao popularniji od majoneze. Budući da je zdraviji, nemamo pritužbi.

5. Pića od domaćih sastojaka i rakije



6. Pomiješano nekoliko različitih namirnica iz međunarodnih kuhinja za doručak



7. Crna hrana i pića


Nema veze jeste li ove godine bili dobri ili ne, sljedeće vam se piše crno. Da, proizvođači hrane nastavljaju eksperimentirati s korištenjem aktivnog ugljena kojeg trljaju po mesu s roštilja kako bi skratili vrijeme pripreme i u pićima koja su namijenjena za detoksikaciju. Spremite se i za crni kruh koji će biti doslovno crne boje.

8. Fermentirana hrana


Američko tržište je otvoreno prema jakim, kiselim i ljutim začinima, zahvaljujući čemu fermentirane namirnice čeka zlatno doba.

9. Jela koja su slana, kisela, slatka, ljuta i gorka

  • Autor: net.hr
  • Foto: Ilustracija
  • Objavljen: 02.01.2015 09:17
  • Posljednja izmjena: 02.01.2015 09:18
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.