Sastojci:- 6 bjelanjaka
- 20 dag štaub šećera (šećera u prahu)
- 12 dag brašna
- 10 dag sjeckanih oraha
- malo limunove (ili narančine) naribane korice
Priprema:- Bjelanjke (uz mrvicu soli) umutite mikserom vrlo čvrsto. Dodajte šećer i tucite dalje dok masa ne postane gusta i dobro naraste (10-tak minuta najviše).
- Orahe izrežite (nikako ih ne meljite) nožem na komadiće, a limunovu koricu izribajte.
- U masu bjelanjaka i šećera naizmjenično dodavajte brašno i orahe, miješajući kuhačom (u ovoj fazi ne upotrebljavam mikser kako bi tijesto bilo čim rahlije). Pred kraj dodajte i koricu limuna.
- Kalup za kuglof ili neki drugi prikladan kalup premažite s malo maslaca, ulijte smjesu, poravnajte žlicom i pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 170 st. C (ako se koristi vrući zrak i ventilator dovoljna je tempretaura od 160 st.) između 15 - 20 minuta, ovisno o pećnici. Probajte je li kolač pečen tako da u njega zabodete čačkalicu (ili tanji štapić za ražnjiće). Ako je suha, kolač je gotov.
SAVJET: Kolač je jednako dobar, dapače izvrstan, ako umjesto oraha umiješate suhe brusnice, grožđice, suho (narezano) voće kao marelice, šljive i sl. Umjesto oraha mogu se koristiti sjeckani lješnjaci ili bademi ili kikiriki, ili pola voće, pola orašasti plodovi. Zapravo kombinirajte kako želite, neki su ga probali i sa svježim voćem i bio je - mrak.
Više recepata na
recepti.hr
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.