Saznajte koja vam ljetna hrana može pomoći u sprječavanju opeklina od sunca!
Bobičasto voćeBorovnice i maline obiluju elagičnom kiselinom, koja pomaže u zaštiti kože od oštećenja izazvanog suncem, dok jagode sadrže visoku razinu vitamina C, koji također štiti kožu.
CitrusiNaranče, limuni i limete obiluju vitaminom C te imaju zaštitna svojstva kada je u pitanju zdravlje vaše kože.
Zeleni čajKatehini u zelenom čaju gotovo su svemoćni! Pomažu u sprječavanju čitavog niza bolesti te također štite od opeklina izazvanih suncem i negativnih posljedica dugotrajne izloženosti UV zračenju.
Crveno grožđeGrožđe je odličan izvor antioksidansa, uključujući kvercetin, pa napunite hladnjak ovim voćem i uživajte u hladnom osvježenju tijekom ljetnih vrućina.
RajčicaNjemačka studija ustanovila je kako su osobe koje su jele četvrt šalice umaka od rajčice dnevno tijekom 10 tjedana (uz dvije žlice maslinovog ulja) imale 35 posto manje šanse od crvenila kože nakon izloženosti UV zrakama, nego osobe koje nisu u prehranu uključile rajčicu. Rajčica obiluje likopenom, karotenoidom kojem se pripisuje pozitivan učinak kada su opekline u pitanju.
LubenicaOva ljetna namirnica broj 1 također sadrži likopen, pa uživajte u lubenici što je više moguće tijekom ljetnih, vrućih mjeseci.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.