Naravno, nema ništa loše da ponekad operete suđe vlastoručno, no perilice suđa nisu izumljene samo da bi uštedile vodu, one su, naime, jako dobre u obavljanju posla za koji su namijenjene.
I to ne samo bolje od vas samih, nego značajno bolje, objašnjava Alexandra Jaffe pišući za Atlantic, prenosi jutarnji.hr
Ono što sterilizira posuđe je visoka temperatura vode koju većina ljudi ne može podnijeti. Voda zagrijana na 145 stupnjeva lako ubija sve bakterije , a većina ljudi ne može podnijeti onu veću od 104 stupnja, što znači da oni koj sami glancaju svoje tanjure ostavljaju na njima i poveću količinu bakterija.
Uz nedovoljno visoku temperaturu, tu je i spužva koja je krcata bakterijama i prljava, a upravo s njome pokušavate odstraniti prljavštinu s posuđa.
Postoji nekoliko mjera koje možete poduzeti kako bi se zaštitili od unošenja dodatnih bakterija u svoj organizam. Možete, dakle, sterilizirati spužvicu tako da je ubacite u mikrovalnu pećnicu na 30 sekundi ili kupiti par rukavica kako bi zaštitili svoje ruke od vruće vode i prihvatiti kako vaše suđe neće nikada biti čisto kao da ste ga oprali u perilici.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.