Tijesto:
- 56 dag brešna
- 2 suha kvasca
- 8 dag šećera
- 8 dag maslaca
- malo soli
- 6 žutanjaka
- 2,5 dl mlijeka
- 20 dag maslaca za premazivanje
Napraviti kvas od mlijeka, malo brašna i šećera.Ostalo brašno izmiješati sa žutanjcima, rastopljenim maslacem, šećerom i soli, te dodajte uzašli kvas.Umijesiti glatko tijesto,razvaljati,premazati rastopljenim maslacem,preklopiti 4 puta i ostaviti da odstoji 15 - 20 min.Taj postupak ponoviti 3 puta.
Nadjev:
- 6 dag maslaca
- 2 žlice šećera
- džem od višanja
- 2 šalice sjeckanih oraha
- 10 dag grožđica
- malo ruma po ukusu
Priprema
Tijesto koje ste tri puta premazali i razvaljali,nakon što je odstajalo ponovo razvaljajte i premažite rastopljenim maslacem,premažite marmeladom,pospite šećerom, orasima, grožđicama i smotajte u roladu.Režite na kolutove oko 1 cm debljine i slažite u namazan pleh,jedan kraj drugog.Ostavite da se tijesto digne.Pecite u pećnici na 180 °C do zlatno rumene boje.
Dok se tijesto peče pripremite preljev.
Preljev:
- 5 dl mlijeka
- 5 žlica šećera
- 1 žlica rastopljenog maslaca
- vanilin šećer
Navedene sastojke ukuhajte barem do 2/3 i prelijte vruće preko vrućih gnijezda.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.