Gastronomija

Ostatke piletine ne bacajte, donosimo šest super ideja kako ih iskoristiti!

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da je ostalo piletine od ručka, a nakon što ste ju pospremili u hladnjak, zaboravili ste na nju. Ako nemate ideja kako iskoristiti ostatke piletine, evo šest način za odlična jela.

Ostatke piletine ne bacajte, donosimo šest super ideja kako ih iskoristiti!
1. Skuhajte ili ispecite krumpir i dodajte zelenu salatu, začine i komadiće piletine koja je ostala od ručka. Ovo je idealno jelo za brzi ručak u tjednu ili salatu možete ponijeti na posao, savjetuje kulinarski blog Food 52.

2. Pripremite burito. Dovoljno je da skuhate rižu, uzmete tacose, dodate malo povrća, majoneze, vrhnja i iskoristite ostatke piletine.

3. Jambalaya. S ovim ćete jelom imati malo više posla, ali vrijedi se potruditi. Luk na kratko prepržite, dodajte kobasicu narezanu na kolutiće i češnjak pa rižu, rajčicu, kozice i podlijte vodom. Kuhajte dok ne bude gotovo, dodajte začine po želji i na kraju piletinu.

4. Sendvič je jedna od jednostavnijih ideja da iskoristite piletinu. Možete prvo istostirati kruh pa na njega staviti namaz po želji, povrće, sir i piletinu.

5. Ako niste ljubitelj lisnatog povrća, složite salatu od majoneze, rotkvica, maslina, kukurza, kuhanih jaja, začina i piletine na kraju.

6. Juha je također jelo koje odlično možete nadopuniti piletinom. Također možete napraviti varivo od bilo kojeg povrća i na kraju ga malo 'pojačati' piletinom.
tportal.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: kuharicareceptisavjeti.com
  • Objavljen: 14.04.2014 09:34
  • Posljednja izmjena: 14.04.2014 09:31

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.