Mrkva i šećerIako se možda čini čudno da u povrće dodajete šećer, ovo je standardni način pripreme mrkve u Francuskoj. Tehnički izraz za ovo jelo je Vichy mrkva u kojem se kombinira mrkva, sol, papar, šećer i Vichy voda (mineralna voda iz Vichy regije). Mrkva se kuha dok ne dobije glazuru. Šećer će poboljšati ukus mrkve, a krajnji rezultat je divno jelo od prekrasnog povrća narandžaste boje savjetuju iz
minimagazina.infoKava i solDodajte kavi prstohvat soli da biste pojačali njen okus – ovo je vrlo česta upotreba soli kao što se koristi i u gotovo svim drugim jelima. Dovoljan je samo prstohvat i imati ćete savršen espresso.
Rajčica i šećerKoristite šećer umjesto soli. Rajčica je već kisela i dodavanjem soli ona dobija još kiseliji okus. Šećer zaslađuje i pojačava okus rajčice. Na kraju, rajčica je ipak voće, a ne povrće.
Čokolada i kavaKada pravite recept koji uključuje čokoladu, dodajte malo kave. To će pojačati okus i aromu čokolade bez bojazni da će se osjetiti okus kave.
Meso i sjeme anisaKada kuhate juhe i druga jela sa mesom dodajte sjeme anisa kako biste pojačali i obogatili okus mesa.
Rajčica sa lišćemKad kuhate jela sa rajčicom ubacite i grančicu – ona sadrži sav taj okus koji volimo te će jelu dati snažniju aromu.
Krumpir i muškatni oraščićU jela od krumpira dodajte sasvim malo muškatnog oraščića – on čini okus krumpira bogatijim, a njegova aroma se ne primjećuje.
Jabuke i vanilijaJabuke imaju veliku količinu kiseline i pri kuhanju im je potrebno dodati šećer. Većina ljudi jelima od jabuke dodaje muškatni oraščić ili cimet, ali ekstrakt vanilije im daje posebnu notu okusa koju većina ljudi neće prepoznati, ali će im se jako dopasti.
Jagode i paparSvježe jagode se obično serviraju sa šećerom (običnim ili u prahu), ali ćete njihov okus pojačati ako im dodate sitno mljeveni papar.