Ljekovita hrana:- Jabuke i jagode. Kora jabuke sadržava antioksidanse koji poboljšavaju plućni kapacitet, a isti se nalaze i u narančama, luku, rajčici i jagodama. Osim toga sadrži puno vitamina C koji učinkovito štiti od alergija, prenosi
vecernjak.- Crveno grožđe. Istraživanje od prije pet godina pokazalo je da mediteranska prehrana, bogata namirnicama poput crvenog grožđa, naranča i jabuka ublažavaju simptome alergija kao što su začepljen nos i bolno grlo. Samo grožđe bogato je antioksidansima sa snažnim protuupalnim moćima.
- Topli čaj. Biljni čajevi najbolji su izbor, i važno je da su pritom što topliji kako bi se olakšalo iskašljavanje sluzi i ulažilo peckanje u grlu. No u tu svrhu može poslužiti i topla juha.
Hrana koju valja izbjegavati:- Celer. Peckanje u ustima i grlu može biti posljedica "oralne" alergije uzrokovane nekim voćem i povrćem. Simptomi se mogu javiti od jedenja celera, ali i rajčice, breskve, dinje, kivija.
- Alkohol. Ako vam se nakon povećanog konzumiranja alkohola, peruta koža ušiju, laktova, peta ili obrve, sve je to znak da ste alergični na alkohol.
- Začinjana hrana. Curi vam iz nosa, suze vam oči ili često kišete nakon začinjenje hrane, a i nadut vam je trbuh? Budite sigurni da je riječ o alergijskoj reakciji na začine. Inače, to se događa zbog kapsaicina, vrlo zdrave tvari koja se nalazi u jakim začinima, pa je jedino rješenje - izbjegavanje takve hrane.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.