Sastojci:- 180 ml kiselog vrhnja ili jogurta
- 150 ml mlijeka
- sok od jedne naranče
- 400 g očišćene bundeve
"Bundeva, naranča i bademi glavni su sastojci recepta za kuglof u svom jesenskom ruhu"
- 250 g glatkog brašna
- 100 g šećera
- prstohvat soli
- 15 g praška za pecivo
- 2 žlice kokosa
- sitno ribana korica jedne cijele naranče
- 100 g sjeckane bijele čokolade
- 100 g sjeckanih badema
- đumbir
- cimet
Priprema:
1. Bundevu skuhajte u vodi da omekša toliko da ju možete vilicom ili mikserom usitniti u pire - dakle, kuhajte, ocijedite višak vode i napravite pire od bundeve. Ostavite ga da se malo ohladi, zatim dodajte vrhnje ili jogurt, mlijeko i narančin sok, sve dobro promiješajte.
2. U posebnoj posudi prosijte brašno, dodajte šećer, prstohvat soli, prašak za pecivo, kokos, narančinu koricu, bijelu čokoladu, bademe te đumbir i cimet u količini koju želite.
3.Toj mješavini dodajte mješavinu s bundevom i sve zajedno promiješajte da se u potpunosti sjedine svi mokri i suhi sastojci.
Izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup i pecite 25-30 min u pećnici zagrijanoj na 200°C, a kasnije smanjite na 180°C.
4. Kad je kuglof pečen, ostavite ga u kalupu da se u potpunosti ohladi! Kuglof će biti vrlo mekan i kad je pečen, na dodir će biti pjenast, ali ostavite ga da se ohladi i stisnut će se te ćete ga moći lako izvaditi iz kalupa.
Savjet: Bademe i bijelu čokoladu možete i izostaviti, ili bademe zamijeniti po želji lješnjacima ili orasima.
Još slasnih i slatkih recepata možete pronaći na blogu Sweetheart.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.