Zanimljivosti

Ovaj pripravak će jagode čuvati svježima čak dva tjedna!

Među proljetnim sezonskim voćem jagoda definitivno zauzima prvo mjesto na ljestvici omiljenog i to zahvaljujući neodoljivom izgledu, mirisu i zanosnom okusu. U jagodama uživamo jedući ih svježe i u sezoni ih najčešće koristimo kao osvježavajući sastojak brojnih slastica. Jedina prepreka u uživanju je brzo propadanje osvjetljivog ploda, no za njihovo produljeno vrijeme trajanja pomaže super trik.

Ovaj pripravak će jagode čuvati svježima čak dva tjedna!
Želite li osjetljivu jagodu sačuvati od propadanja i produljiti njezin svjež izgled i okus napravite mješavinu jabučnog octa i vode u omjeru 1:10.

Jagode uronite u tekućinu i ostavite ih nekoliko minuta, potom ih isperite, ocijedite te prebacite na čistu kuhinjsku krpu kako bi se što bolje posušile.

Pospremite jagode u hladnjak nakon čega će njihova svježina potrajati i do dva tjedna, a jabučni ocat će im pružiti zaštitu od mekšanja i plijesni.
zadovoljna.hr
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Gospari.hr
  • Objavljen: 16.05.2014 15:28
  • Posljednja izmjena: 16.05.2014 15:26
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.