NAKON PAUZE ZBOG KORONAVIRUSA

Ove jeseni vraća se Dubrovačka trpeza, očekuje se velik broj sudionika

Svojevrsna tradicija i kruna Good Food Festivala, Dubrovačka trpeza, vraća se ove godine na Stradun nakon dvogodišnje pauze zbog globalne pandemije koronavirusa. Grad Dubrovnik ove godine bilježi izvrsne turističke rezultate, čak 72% dolazaka i 82% noćenja u odnosu na rekordnu 2019. godinu, uz dobre najave za nastavak postsezone. Ova manifestacija već godinama predstavlja jedan segment društveno-odgovornog poslovanja i to pažnjom prema građanima i brigom za potrebite.

Ove jeseni vraća se Dubrovačka trpeza, očekuje se velik broj sudionika
Zabavno gastronomski događaj, prepoznatljiv po bogatoj trpezi duž cijelog Straduna, okuplja brojne građane, ali i posjetitelje grada Dubrovnika, a na ovogodišnjoj manifestacije koja će se održati 16. listopada očekuje se velik odaziv sudionika iz različitih uslužnih sektora, dubrovačkih hotela i restorana, pekara, slastičara, ugostitelja i vinara koji će prezentirati svoje znanje i umijeće.
 
Uz simbolične cijene posjetitelji će imati priliku uživati u brojnim delicijama i vinu, ali i glazbenom nastupu Klape Subrenum. Dubrovačka trpeza kao i svake godine ima humanitarni karakter pa će se prihod od prodaje jela i pića, koji će se moći kušati po cijeni bona od 40 kuna za hranu i 20 kuna za vino, donirati u humanitarne svrhe.
 
Uz Turističku zajednicu grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik, organizatori Dubrovačke trpeze su I Dubrovačko – neretvanska županija, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko neretvanske županije, Ceh ugostitelja te Turističko ugostiteljska škola Dubrovnik.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Ivona Butjer/ Dubrovački dnevnik
  • Objavljen: 21.09.2022 18:15
  • Posljednja izmjena: 21.09.2022 18:14

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.