Tijekom šest tjedana, nadzirali su prehranu 35 ispitanika koji su sudjelovali u istraživanju. One koji su, u prosjeku, dnevno jeli 2,9 porcija povrća i voća više nego prije početka studije, skupina promatrača procijenila je zdravijima nego ranije. Grupu koja je u prosjeku jela 3,3 porcije više, procijenili su privlačnijima nego ranije.
Od ranije je poznato da karoten iz namirnica poput mrkvi i naranči kožu može obojiti u narančasto, a tijekom ovog istraživanja utvrđeno je da voće i povrće mogu utjecati na boju kože.
Likopen iz crvenih paprika i rajčica te polifenoli iz jabuka, borovnica i trešanja, također mogu utjecati na boju kože i činiti da ona izgleda ljepše i zdravije, potvrđeno je u ovom istraživanju.
Ross Whitehead, vođa istraživanja, objasnio je da se promjena dešavala i kod ispitanika koji su i ranije unosili dovoljne količine voća i povrća u svoj organizam.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.