Potrebni sastojci:300 ml vode
90 g kakaa u prahu
250 g brašna
500 g šećera
9 g soli
2 paketića praška za pecivo
1 mahuna vanilije
350 ml mlaćenice
130 g ulja od kikirikija
3 jaja
Za kremu250 g maslaca
300g šećera u prahu
200 g tamne čokolade
2 čajne žlice kakau prahu
100 g kiselog vrhnja
PripremaZagrijte pećnicu na 170ºC.
Neka uzavre 300 ml vode i u to umiješajte kako prahu za tijesto te ostavite da se ohladi.
Izmiješajte brašno, šećer, sol i prašak za pecivo. Prerežite mahunu vanilije, a srž dodajte suhoj smjesi od brašna i šećera. U to dodajte mlaćenicu, jaja i ulje i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. U to na kraju umiješajte ohlađeni kakao s vodom i ostavite smjesu da stoji oko sat vremena.
Namastite kalup za tortu s malo masla i obložite ga papirom za pečenje te ulijte smjesu.
Tortu pecite oko 50 minuta i ostavite da se ohladi na rešetki pa je prerežite da dobijete tri jednako debela dijela.
Za kremu: istucite mlaćenicu sa šećerom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Na pari otopite čokoladu te dodajte preostale sastojke i pustite kremu da odstoji barem četiri minute.
Kremom premažite prvi pa drugi biskvit te na kraju premažite cijelu tortu i dekorirajte mrvicama od tijesta.
Svi znatiželjnici koji bi voljeli upoznati Rudolpha te ga impresionirati svojim kulinarskim umijećem, mogu se prijaviti na
www.impresionirajrudolpha.hr. Pet sretnika dobit će priliku stati na pozornicu i kuhati uz bok s jednom od najvećih kuharskih zvijezda, a svi ostali moći će u publici pratiti Rudolphove kulinarske vratolomije.
tportal.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.