Meso se sastoji od paralelnih mišićnih vlakana, poput manjeg komadića drveta, stoga ako meso prerežete preko tih mišića, dobit ćete komade koji su znatno mekši zbog manjeg broja vlakana. Vrlo je važno meso prije rezanja ostaviti da jedno vrijeme odstoji. Naime, ako meso počnete rezati odmah nakon pečenja svi prirodni sokovi će iscuriti, boja neće biti ujednačena, a meso će biti još uvijek u procesu pečenja tako da će meso biti na kraju tvrdo, piše taste.com.
Ostavljanjem pečenog komada mesa da se malo ohladi nakon pečenja ključno je za ravnomjernu raspodjelu sokova kroz cijeli komad mesa, izjednačavanje boje, a u konačnici meso postaje osjetno mekše, a samim time i ukusnije, savjetuje kuharica Annabel Langbein, prenosi
tportal.Kako bi pečeno meso bilo sočno i meko, nakon pečenja ga izvadite iz pećnice i pokrijte papirom za pečenje i čistom kuhinjskom krpom te ga ostavite da odmori oko pola sata. Promotrite u kojem se smjeru protežu mišićna vlakna u mesu, a ako to ne možete odmah uočiti, meso malo zarežite na rubu.
Uz pomoć oštrog noža za rezanje mesa, meso zarežite pod pravim kutom okomito na mišićna vlakna.
Režite tanke šnite mesa kako bi struktura bila što mekša. Osim toga, meso svakako režite tako da vilicu stavite ispred noža, a ne obrnuto.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.