Veselje u kuhinji

OVO MORATE PROBATI: Jednostavan recept za mekane i fine američke palačinke

Tradicionalno i dobro poznato jelo u Americi, koje se najčešće jede za doručak, svakako su američke palačinke. Za razliku od naših domaćih europskih palačinki, američkim palačinkama se dodaju sredstva za podizanje, odnosno prašak za pecivo. Tako da one ispadnu vidljivo deblje i mekanije, ali i manje od palačinki na kakve smo mi navikli. Najčešće se poslužuju uz javorov sirup, svježe voće ili maslac od kikirikija.

OVO MORATE PROBATI: Jednostavan recept za mekane i fine američke palačinke
Sastojci:
200 g mekog brašna (za dizana tijesta)
1 žličica praška za pecivo
2 jaja (odvojena)
300 ml mlijeka
1 žličica maslaca
2 žlice meda
malo soli
svježe borovnice
suncokretovo ulje
Priprema:
Pomiješajte suhe sastojke, brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo. Jaja odvojite, pa žumanjke dobro istucite s mlijekom, medom i žličicom maslaca, dodajte suhe sastojke i sve dobro pjenjačom izmješajte. U zasebnoj zdijeli istucite bjelanjke u čvrst snijeg pa ih u nekoliko navrata umiješajte u smjesu brašna i žutanjaka.
U non stick tavi za palačinke zagrijte dvije žlice suncokretova ulja ili jednu žličicu maslaca. Na zagrijano većom kuhinjskom žlicom izlijte tijesto da u isto vrijeme dobijete dvije ili tri palačinke veličine otprilike 7,5-8 cm, po želji dodajte im svježe borovnice. Pecite oko tri minute na srednje jakoj vatri dok se na površini ne pojave mali mjehurići ili do zlatno žute boje, a zatim okrenite palačinke i pecite još 2-3 minute.
Palačinke slažite na topao tanjur jednu iznad druge, prekrijte ih kuhinjskim papirom kako bi održale toplinu. Poslužite ih uz javorov sirup, ostatak borovnica ili voće po vašoj želji ili uz sladoled od vanilije dekoriran sjeckanim pistacijem.

Recept je preuzet sa coolrecepti.blogspot.com
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: recipes2all.com
  • Objavljen: 19.11.2013 18:28
  • Posljednja izmjena: 19.11.2013 18:30
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.