Oprezno

OVO MORATE ZNATI: Što se događa ako prokuhate prethodno prokuhanu vodu?

Kuhalo za vodu je posljednjih godina sastavni dio većine domaćinstava. Mnogo puta se dogodi da prokuhate vodu, pa zaboravite jeste li to učinili, pa ponovo uključite kuhalo… Jeste li ikada razmišljali je li to štetno?

OVO MORATE ZNATI: Što se događa ako prokuhate prethodno prokuhanu vodu?
Nažalost, jest, piše healthy-holistic-living.com. Kada se voda ostavi da predugo vrije ili se više puta prokuhava, njene kemijske supstance se mijenjaju  – na gore!

Umjesto da se riješite niže pomenutih štetnih tvari – dugim prokuhavanjem ili višestrukim prokuhavanjem povećavamo njihovu koncentraciju! Čak i zdravi minerali tako postaju štetni, poput kalcija koji onda dovodi do kamenaca u tijelu, kada se takva voda konzumira češće.

Arsen

World Health Organization (WHO) tvrdi da je najveća opasnost vodi za piće upravo arsen, koji dovodi do trovanja, problema sa probavnim organima, dijabetesom, neuropatijom, kardiovaskularnim bolestima, lezijama kože pa čak i do raka.

Nitrate

Visoka temperatura ih pretvara u nitrosamine, koji su karcinogeni – pogubni za jajnike, crijeva, mjehur, gušteraču, stomak, izaziva leukemiju…

Fluorid

Neka znanstvena istraživanja su potvrdila da flourid utječe na smanjenje neuroloških i kognitivnih funkcija, smanjenje plodnosti i kvocijenta inteligencije kod djece.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Ilustracija
  • Objavljen: 16.06.2015 12:33
  • Posljednja izmjena: 16.06.2015 12:31

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.