ISTINA ILI LAŽ?

Pet činjenica koje će vas uvjeriti da pijete otrovno, kancerogeno mlijeko

Sirovo mlijeko je nevjerojatno zdrava namirnica, dok je procesirano strana, otrovna supstanca bez nutricionističkog balansa i stabilnosti. U procesiranom mlijeku proces homogenizacije oksidira masne kiseline koje zbog toga postaju kancerogene, piše Natural News, a prenosi Dnevno.hr.

Pet činjenica koje će vas uvjeriti da pijete otrovno,  kancerogeno mlijeko
Sve do početka 20. stoljeća sirovo mlijeko (ono koje se dobije mužnjom iz krava) smatralo se sigurnim, hranjivim pićem i lijekom. Početkom 21. stoljeća ljudi piju mlijeko koje je toliko isprocesirano da nema veze s "pravim". Evo zašto bi, umjesto onog koje kupujete u trgovačkim lancima, trebali piti sirovo mlijeko!

Vitamini – Sirovo mlijeko sadrži vitamine A,C,D,E i K, kao i velik broj B-vitamina. Njihove su funkcije vrlo važne; od poticanja probave, proizvodnje kolagena, do pomoći metabolizmu da inhibira slobodne radikale.
U procesiranom mlijeku vitamini A i C su uništeni tijekom procesa zagrijavanja i prešanja, kao i 38 posto B-vitamina. Vitamini D,E i K ostaju netaknuti.

Proteini – U sirovom mlijeku može se naći svih 22 standardnih aminokiselina, uključujući i osam ključnih koje tijelo ne može samo proizvesti.
Procesirano mlijeko ima barem dva sastojka, što destabilizira proteinsku strukturu mlijeka i umanjuje njegovu probavljivost.

Minerali – Magnezij u sirovom mlijeku pomaže tijelu apsorpciju kalcija. U procesiranom mlijeku ih je vrlo malo, a i njih je teško ili nemoguće probaviti.

Masnoće – U sirovom mlijeku postoji 18 masnih kiselina koje naše tijelo treba. One pomažu pri snaženju funkcije mozga i staničnog metabolizma, pomažu u formiranju zdravih staničnih membrana...
U procesiranom mlijeku proces homogenizacije oksidira ove kiseline koje zbog toga postaju kancerogene. Tako mlijeko postaje otrovno.

Enzimi – U sirovom mlijeku možemo pronaći 60 aktivnih enzima. Lipaza, primjerice, pomaže probaviti mlijeko. No, tijekom procesa pasterizacije i homogenizacije, uništava se velik broj ovih enzima pa tako i lipaza. Zbog toga velik broj ljudi  ima poteškoća pri probavi mlijeka.

Sirovo mlijeko je nevjerojatno zdrava namirnica, dok je procesirano strana, otrovna supstanca bez nutricionističkog balansa i stabilnosti, piše Natural News.

Članak na portalu Dnevno.hr možete pronaći OVDJE

  • Autor: dnevno.hr
  • Foto: medimanage.com
  • Objavljen: 06.10.2013 17:36
  • Posljednja izmjena: 06.10.2013 17:37
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.