Recepti

Pet ideja za jela od gljiva!

Sezona 'lova na gljive' je otvorena. Slijedi pet lakih ideja za jako ukusna jela od gljiva.

Pet ideja za jela od gljiva!
1. Šumska pašteta

Propirjajte 250 g nasjeckanih pečurki i češanj češnjaka pa po želji začinite. Pomiješajte s jednom žličicom listića estragona i 125 g mascarponea. Namažite na topli tost.

2. Plemeniti vrganj

U mlakoj vodi 30-ak minuta namočite 30 g suhih vrganja. Ocijedite ih i propirjajte na malo maslaca. Posolite i popaprite, dodajte sitno nasjeckan češanj češnjaka i zalijte s dvije žlice bijelog vina. Na kraju rastopite 150 g roqueforta ili nekog drugog sira s plemenitom plijesni. Maknite s vatre i poslužite kao toplo predjelo.

3. Pečurke na talijanski

Na maslacu propirjate pola glavice luka. Dodajte 250 g tanko narezanih ploški pečurki i nasjeckani češanj češnjaka. Začinite origanom i dodajte 400 g svježih narezanih rajčica i jušnu žlicu balzamičnog octa. Pirjajte deset minuta i prelijte preko tjestenine.

4. Gljive na žaru

Odvojite klobuke i položite ih na rešetku tako da je gornja strana klobuka okrenuta prema gore. Posolite ih i pecite 10 minuta. Po želji dodajte malo ulja, margarina ili maslaca.

5. Omlet od lisičica

Očistite i narežite 750 grama lisičica i pirjajte ih na 60 g maslaca dok ne omekšaju i dok ne ispari tekućina. Dodajte nasjeckanu vezicu peršina. U zdjeli izmiješajte 6 jaja, 4 žlice mlijeka i malo soli pa prelijte gljive. Pržite nekoliko minuta povremeno miješajući. Posolite i poslužite odmah.
  • Autor: sensa
  • Foto: Ilustracija
  • Objavljen: 16.09.2014 14:13
  • Posljednja izmjena: 16.09.2014 14:07
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.