1. GrejpSamo pola svježeg grejpfruta ili 250 ml cijeđenog soka blokira enzime koji su u tijelu zaduženi za pohranjivanje masnoća, osim toga ova gorkasta voćka obiluje vlaknima koji produžuju osjećaj sitosti. Sastav vode od čak 90 posto odgovorno je za ubrzavanje metabolizma i sa svim time sagorijevanje masnoća. Gorkasti plod preporuča se konzumirati ujutro na tašte i barem jednom dnevno prije obroka
.
2. CelerEterična ulja kojima obiluju stabljike celera ubrzavaju probavu i potiču apsorpciju hrane u tijelu. Celer sadrži velike količine kalija, elementa odgovornog za izlučivanje vode iz tijela. Iako se u našoj kuhinji celer koristi najčešće kao dodatak juhama, njegove vrijednosti su maksimalno iskorištene jedino kada se konzumira scjež. Možete ga dodati naribanog u salate i sendviče, te koristiti kao sastojak svježih sokova .
Spoj u pakleno ljutim papričicama, kapsaicin, sprječava pretvorbu nezrelih masnih stanica u zrele masne stanice koje u sebi imaju veću količinu masnog tkiva
3. Avokado Egzotični plod kojeg brojni skeptično zaobilaze obiluje mononezasićenim mastima koje se za razliku od zasićenih ne talože u naslagama sala. Folna kiselina ili vitamin B9 kojim avokado obiluje jedan je od vitamina koji tijelu pomažu hranu pretvoriti u enrgiji, dok vlakna iz mesnatog pomažu kod regulacije težine jer zahtijevaju više žvakanja, vežu vodu na sebe, povećavaju volumen i duže se zadržavaju, što daje osjećaj sitosti i smanjuje opasnost od prejedanja. Avokado možete koristiti kao dodatak u salatama ili od njega napraviti popularni guacamole umak.
4. Čili paprika Spoj u pakleno ljutim papričicama, kapsaicin, sprječava pretvorbu nezrelih masnih stanica u zrele masne stanice koje u sebi imaju veću količinu masnog tkiva. Preporuča se barem jednom dnevno u glavni obrok dodati pola žličice mljevene čili paprike, za hrabrije će dostatan biti savjet da prije obroka popijete žlicu čili praha pomiješanog sa svježim sokom od grejpfruta.
5. Limun Prirodno topivo vlakno iz limuna, pekticin zaslužan je za upijanje masnoća nakupljenih u tijelu, dok usporava probavni proces istovremeno zadržavajući osjećaj sitosti i smanjujući potrebu za nezdravim međuobrocima. Vitamin C u limunu potiče proizvodnju karnitina, aminokiseline uz koju se masnoće pretvaraju u energiju. Jutro započnite sa svježe cijeđenim sokom limuna pomiješanim s jednim decilitrom tople vode, ukoliko imate domaći limun naribajte u napitak malo korice.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.