Orijentalna inspiracija

Pistacio fritule s ružinom vodicom i bijelom čokoladom

Zaronite u čarobni svijet orijentalnih okusa uz ove fritule inspirirane popularnim slasticama iz Dubaija. Kombinacija pistacija, ružine vodice i bijele čokolade donosi sofisticirani i egzotični desert koji će oduševiti i najzahtjevnija nepca.

Pistacio fritule s ružinom vodicom i bijelom čokoladom

Sastojci:

  • 300 g glatkog brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo i jedan suhi kvasac
  • 2 žlice šećera
  • Prstohvat soli
  • 100 ml jogurta
  • 100 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 1 žlica ružine vodice
  • 50 g sitno mljevenih pistacija (plus još za posipavanje)
  • 1 žlica meda
  • Ulje za prženje

Za preljev:

  • 100 g bijele čokolade
  • 1 žličica kokosovog ulja

Za posipavanje:

  • Sitno sjeckane pistacije
  • Sušene latice ruže (opcionalno)

Priprema:

  1. Priprema smjese: Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer i prstohvat soli. U drugoj zdjeli umutite jaja, jogurt, mlijeko, med i ružinu vodicu. Dodajte mokre sastojke u suhe i miješajte dok ne dobijete smjesu za fritule. Umiješajte mljevene pistacije. Ostavite da odstoji na toplom pola sata kako bi se smjesa udvostručila. 

  2. Prženje: Zagrijte ulje u dubljoj tavi ili loncu. Žlicom vadite smjesu i stavljajte u vruće ulje. Pržite fritule dok ne postanu zlatno-smeđe, a zatim ih stavite na papirnati ubrus da se ocijedi višak ulja.

  3. Priprema preljeva: Rastopite bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj, dodajte kokosovo ulje i miješajte dok ne postane glatko.

  4. Dekoracija: Fritule prelijte bijelom čokoladom, pospite sitno sjeckanim pistacijama i, po želji, sušenim laticama ruže za luksuzan izgled.

Savjet za posluživanje:

Poslužite fritule uz arapsku kavu ili čaj od mente za potpuni doživljaj orijentalne čarolije.

Napomena:

Ružinu vodicu možete pronaći ovdje ili ju zamijeniti nekom aromom (vanilija, cimet i kardamom, med s lavandom)

  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Gospari.hr
  • Objavljen: 10.12.2024 10:03
  • Posljednja izmjena: 10.12.2024 10:04

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.